HDP'den İktidara Göz Dağı...

TAKİP ET

TJA ve HDP Kadın Meclisi'nin düzenlediği ortak açıklamada konuşan HDP İl Eşbaşkanı Öznur Bartın, 'Tarihimiz Leylalarla doludur. Leyla direniş demektir. Leyla Halkların barışı halkların insanca yaşaması iççin mücadele verendir. Siyasi iktidara ve siyasi iktidarın koltuk değneği olan statükocu anlayışlara sesleniyoruz; bu aymazlıktan vazgeçin!' sözleriyle iktidara seslendi.

Van da Tevgera Jinên Azad (TJA) bileşenleri ve Hakların Demokratik Partisi(HDP) Kadın Meclisi tarafından Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven ile HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları’nın vekilliklerinin düşürülmesi ve tutuklanmalarını düzenledikleri açıklamayla protesto etti. HDP İl binası önünde düzenlenen açıklamaya Leyla ve Musa’nın fotoğraflarının yer aldığı dövizlerin yanı sıra “Leyla Guven Rûmeta me ye Berxwedan Jiyane” pankartı taşındı. Açıklamaya HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan ve birçok kadın katıldı. Açıklamayı HDP İl Eşbaşkanı Öznur Bartın yaptı.

‘İktidar muhaliflere güç uygulayarak devşirme peşindedir’

AKP ve MHP’nin muhaliflere dönük baskısının arttığını belirten Öznur, “ Can çekişen iktidar son kozlarını ahlaki, dini, siyasi, tarihi tüm değerler üzerine oynayarak bunları imha ederek bunları gerçekleştirmektedir. İktidar muhalif kesimi terörize ederek sindirme politikalarıyla ayyuka çıkmış zihniyetlerini tüm halkların üzerinde uygulayarak, güç devşirme peşindedir” dedi.

‘Halka ait mezarlar ayaklar altına alınıyor’

Anayasa hakların gasp edildiğini ve siyasi darbeyi kayyım politikalarıyla da halka defalarca uygulandığını söyleyen Öznur, “ Kürt’e ya sev ya terk et sözleriyle tehdit ederek, politikaları ile halkların nefes alması dahi izin verilmiyor. Halka ait mezarlar ayaklar altına alınıyor. İktidara karşısında el pençe durmayan her kadın, her anne muazzam acılara tabi tutuluyor. Kadın cinayetleri ve çocuk istismarlarının da meşrulaştırılıyor” sözlerini kullandı.

‘Biran önce bu retçi politikalarınızdan vazgeçin’

Vekillerinin dokunulmazlığının kaldırılması ve tutuklanmasına tepki gösteren Öznur, “ Tarihimiz Leylalarla doludur. Leyla direniş demektir. Leyla Halkların barışı halkların insanca yaşaması için mücadele verendir. Siyasi iktidara ve siyasi iktidarın koltuk değneği olan statükocu anlayışlara sesleniyoruz; bu aymazlıktan vazgeçin. Bu tekçi anlayışınız ülkeye, bu ülkenin kadınlarına, gençlerine, çocuklarına sadece kaybettirir. Biran önce bu retçi politikalarınızdan vazgeçerek barış masasında yerinizi alın ve halkların demokrasi, şerbetini yudumlayın” dedi.

Açıklama alkış ve zılgıtlarla “Berxwedan Jiyane”, “ Biji Berxwedana Leyla’ye” sloganları ile sona erdi.
MA