HDP DBP Yeşil Sol Parti 28 Mayıs seçim çalışmalarını sürdürüyor

TAKİP ET

Van'da HDP, DBP , Yeşil Sol Parti beraberindeki Yeşil Sol Parti Van Milletvekilleri ile beraber 28 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçimleri için sahada çalışmalarını sürdürüyor. Seçim çalışmaları kapsamında DTK Eşbaşkanı Bedran Öztürk Van'da esnafı ziyaret etti.

14 Mayıs’ta gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’nde ilk turda Cumhurbaşkanı’nın belirlenmesi üzerine Cumhurbaşkanlığı Seçimi 2. tura kaldı. İlk turda Millet İttifakı’nın adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyen HDP, DBP ve Yeşil Sol Parti, ikinci tur seçimlerinde de yine tercihini aynı şekilde Kemal Kılıçdaroğlu’ndan yana koyarak seçim çalışmalarına tekrardan başladı. Van’da da halkın 28 Mayıs’ta yüksek katılımla sandık başına gitmesi ve oyunu kullanması için merkez ilçe ve dış ilçelerin tümünde seçim çalışmaları yürütülüyor. 

 

Yeşil Sol Parti Van milletvekillerinin tümünün birebir katıldığı seçim çalışmaları, yüzlerce yönetici ve seçilmişin de katılımıyla kentin dört bir yanında yürütülüyor. Tuşba, İpekyolu, Edremit, Erciş ilçelerinde esnaf ziyaretleri gerçekleştirildi. Ziyaretlerde halkın ikinci tur seçimlerine daha fazla bir oranla katılarak mutlaka oyunun kullanması gerektiği belirtildi.

 

DTK Eşbaşkanı Öztürk Van’da esnafı ziyaret etti

 

Yürütülen seçim çalışmaları kapsamında Van’a gelen Demokratik Toplum Kongresi Eşbaşkanı Bedran Öztürk beraberindeki Yeşil Sol Parti İl Eşsözcüsü Gönül Uzunay, milletvekili adayı Havin Kiye, HDP İpekyolu ilçe eşbaşkanları ve yöneticileriyle beraber Cumhuriyet ve Maraş caddelerinde esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

Öztürk esnafla yaptığı sohbetlerde, Türkiye’de tek adam rejiminin tüm ülkeyi her kesimiyle beraber uçuruma götürdüğü bunun için de ikinci tura kalan Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan’ın saray rejimine son vermek gerektiğini söyledi. Ülke genelinde özellikle küçük esnafların yaşadıkları bu ekonomik buhran halinden kurtulması için 28 Mayıs’ta mutlaka sandık başına gitmesi gerektiğini ve oyunu değişimden dönüşümden yana kullanması gerektiğini ifade etti. Esnaf ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken; 28 Mayıs’ta ülkenin bu karanlıktan kurtuluşu için sandığa gideceklerini ve değişime oy kullanacaklarını belirttiler.

 

DTK Eşbaşkanı Bedran Öztürk ve Yeşil Sol Parti Milletvekilleri yarın saat 11.00 Erenoğlu Düğün Salonu’nda sivil toplum kuruluşları, kanaat önderleri, iş insanları, inanç temsilcileriyle bir araya gelecek.

Yeşil Sol Parti HDP seçim