HDP Adaylarını Özalp ve Saray'da halka tanıttı

TAKİP ET

HDP'nin Van'da aday tanıtım toplantıları sürüyor. Bugün Saray ve Özalp ilçelerine giden Eş Başkan adayları halkın yoğun ilgisiyle karşılaştı.

HDP Van İl Örgütü aday tanıtım programlarını sürdürüyor. Seçim çalışmaları kapsamında adaylarını tanıtmayı sürdüren HDP bugün de Özalp ve Saray ilçelerinde aday tanıtım programı düzenledi. Aday tanıtım programlarına HDP Van İl Eş Başkanı Yadişen Karabulak, DBP Van İl Eş Başkanı Ökkeş Kawa, Van Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayları Bedia Özgökçe, Mustafa Ertan, Özalp Belediye Eş Başkan Adayları Dilan Örenci, Yakup Almaç, Saray Belediye Eş Başkan Adayları Caziye Duman, Şahabettin Bilmez, mevcut belediye Eş Başkanları, STK temsilcileri ve halk katıldı.

İlk olarak 24 Haziran’da HDP’nin 24 Haziran genel seçimlerinde yüzde 88 oy oranı elde ettiği Özalp;’a giden Eş Başkanlar, soğuk havaya rağmen yüzlerce araçlık bir konvoy tarafından karşılandı. “Biji Ber Berxwedana zindana” sloganlarının atıldığı alanda ilk olarak Özalp Belediye Eş Başkan adayları Dilan Örenci ve Yakup Almaç kısa konuşmalar yaptı.

’33 KURŞUNUN TORUNLARI 31 MART’TA BUNLARA CEVABINI VERECEK’

Coşkunun yüksek olduğu Özalp’te ilk olarak konuşan adaylardan Dilan Örenci, Leyla Güven’in 85’nci gününe giren direnişini selamladı. Barış’tan korktukları için tecridin kaldırılmadığını söyleyen Örenci, “ Biz kadınlar onlardan korkmadık korkmayacağız. Onlara korkmadığımızı bir kez daha söylüyoruz. Biz buradayız, korkmuyoruz. Bizi sürekli projeniz nedir? diye soruyorlar. Projemiz kayyumları geldiği yerlere tekrar geldikleri gibi geri göndermek olacaktır. 31 Mart seçimlerine büyük bir coşkuyla hazırlanıyoruz. Herkesin vicdanına, yüreğine dokunarak var olan sistemin bütün oyunlarına 31 Mart’ta cevap olacağız. Bizler 33 Kurşun, Zilan, Cizre, Suruç katliamlarını gördük. Bizler bunlara 24 Haziran’da da cevap verdik, 31 Mart’ta da vereceğiz” diye konuştu.

Eş Başkan adayı Yakup Almaç ise,” Antidemokratik yollarla mevcut belediye başkanlarımızı görevinden alanları demokratik yollarla silip süpürmeye geldik. Arkadaşlarımızın yarım kalan projelerini tamamlayacağız. Başarı bizlerindir” dedi.

DBP İl Eşbaşkanı Ökkeş Kava’da yaptığı konuşmada seçimleri zaten kazandıklarını söyledi. Bu seçimlerin yalnızca belediye seçimleri değil, bu seçimlerin Efrin, Kerkük ve tecride cevap olacaktır.” İfadelerini kullandı.

‘KENTİMİZİ DE KENDİMİZİ DE BİZ YÖNETECEĞİZ’