Halkın parkı, halka ücretli!

TAKİP ET

Van'ın İpekyolu İlçesine bağlı olan ipek parkındaki ters eve yapılan ücret uygulaması halk tarafından tepkiye neden oldu.

Van’ın İpekyolu İlçesine bağlı olan ipek parkındaki ters eve yapılan ücret uygulaması halk tarafından tepkiye neden oldu.

Van’nın İpekyolu İlçesine bağlı olan ipek parkındaki ters eve yapılan ücret uygulaması halk tarafından tepkiye neden oldu.

 İpekyolu Belediyesi tarafından Şerefiye Mahallesi’nde İpek Park’ta kurulan 2 katlı ters ev, vatandaşların büyük ilgisini çekiyor.

Şerefiye Mahallesi’nde 7 bin metrekare yeşil alan içerisinde yapılan ters evin içinde bulunan tüm malzemeler de ters olarak tasarlandı.

Geçtiğimiz aylarda kapılarını ziyaretçilerine açan ters ev, özellikle çocuklar ve gençlerin dikkatini çekmekle birlikte, içindeki tüm malzemesiyle ters olan evi görmeye gelenler, bol bol fotoğraf çekerek atmosferin tadını çıkarıyor. Açılışından bu yana herhangi bir ücret talebinde bulunulmayan ters eve ücret uygulaması getirildi,bu durum ise halkın tepkisine neden oldu.

Yapılan ücret kararıyla ilgili sikayetlerini dile getiren Onur Aslan isimli vatandaş,’’ yapılan zam kararıyla ilgili şikayetlerini dile getiren Onur Aslan isimli vatandaş, “Hafta sonları evimize yakın diye çocuklarımızla buraya geliyoruz. ters ev ve buz pateni kısmı ücretsizdi, bu son günlerde ücretli yapmışlar. İpekyolu Kaymakamı Sinan Aslan dönenimde ücretsiz olan parkımız şuan artık ücretli durumda, imkanı olan ve olmayan insanlarımız var, halkın hizmetine böyle bir park açıp ve bunu ücretli duruma getirmek elbette güzel olmadı. Buradan İpekyolu Belediye Başkan Vekili ve İpekyolu Kaymakamı İhsan Emre Aydın’a seslenmek istiyoruz, güzel bir park yapılmış, vatandaşlarımız bu durumdan memnun ama ücretli girişleri kaldırsınlar, mesele az veya çok ücret değil, mesele önceden ücretsiz olup sonradan bunu belli bir ücrete bağlamaları” dedi.

duruma tepki gösteren bir diğer vatandaş Ali Koşan ise, “İpekyolu Belediyesi tarafından yapılan parkımız çok güzel, daha önceden çocuklar gelip ters evi görüyordu, mutlu oluyorlardı bu da güzeldi ama bu son günlerde bunu ücretli yaptılar, durumu iyi olan var olmayan var ne diye bunu da ücretli yaptılar anlamıyoruz. her çocuğun hakkı değil mi bu tür parklara gelmek, sadece maddi durumu yerinde olan vatandaşların hizmetine açılan bir park ise vatandaşlara ona göre bilgi versinler. bu durumun bir an önce düzeltilmesini istiyoruz, her şeye para veriyoruz, barı çocuklarımızı hafta da bir de olsa böyle yerlere getire bilelim” diye konuştu.

 

ipek park van taraf van haber ipekyolu belediyesi