Halk toplantısında 'Stratejik Planlama' Tartışıldı

TAKİP ET

5 Yıllık Stratejik Planlama' oluşturulması amacıyla Van Büyükşehir Belediyesi ve İpekyolu Belediyesi Cevdet Paşa Mahallesi'nde ortak halk toplantısı düzenledi. Toplantıda halkın eleştiri ve çözüm önerileri tek tek not edildi.

Vantarafgazetesi- İpekyolu Belediyesi ‘2019-2024 Stratejik Planlama’ oluşturma çalışması çerçevesinde Cevdet Paşa Mahallesi’nde Van Büyükşehir Belediyesi ile ortak toplantı düzenlendi. Toplantıya HDP İpekyolu İlçe Eş Başkanları Öznur Bartın, Bahattin Karaman, Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Mustafa Avcı, İpekyolu Belediye Eş Başkanları Şehsade Kurt, Azim Yacan ve mahalle sakinleri katıldı.
İpekyolu Belediye Eş Başkanı Şehsade Kurt, öncelikle stratejik planlamanın ne olduğunu, neyi amaçladıklarını ve halkın bu sürece nasıl dahil olabileceğini anlattı.
Stratejik planlamayı hem sivil toplum örgütleri ile hem de mahallelerde halk toplantılarıyla oluşturmayı planladıklarını aktaran Kurt, kentin tüm ihtiyaçlarını ve yapılması gerekenlere beraber karar vereceklerini belirtti.
Kurt, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Seçim sürecinde siz değerli halkımıza söz verdiğimiz gibi belediyeleri beraber yöneteceğiz. Bugün bu amaçla bir araya gelmiş bulunmaktayız. Masa başında hazırlanan stratejik planlamalar yerine halkın görüş ve önerilerinin olduğu 5 yıllık bir stratejik planlama oluşturmak bizim için daha değerli ve önemlidir. Aynı zamanda ortaya çıkacak stratejik planlamada kentimize kısa ve uzun vadede yapılması gereken çalışmalar ortaya çıkacaktır. Bizlerde bu doğrultuda çalışma yürüteceğiz.”
Konuşmaların ardından halk mahallede yaşanan sorunları ve ihtiyaçlarını dile getirdi. Halkın istem ve taleplerini dinleyen eş başkanlar halkın talep, eleştiri ve çözüm önerileri tek tek not ettiler.