Gazeteci Abdulrahim Yeşilağaç Sordu, Keve Ajans Cevapladı....

TAKİP ET

Keve Ajans kalitenin tek adresi Uzun yıllardır hizmet veren Keve ajans ve Prodüksiyon şirketi kaliteli ve güvenilir hizmetiyle Van'a değer katmaya devam ediyor.

Van Taraf Gazetesi İmtiyaz Sahibi Abdulrahim Yeşilağaç 'a konuşan Keve ajans ve Prodüksiyon şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Kahraman Keve , Van Halkına hizmet vermenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. 
Türkiye'nin farklı platformlarında görev aldıklarını ifade eden Keve, “Şu an bile aynı görevi devam ediyoruz. Keve Ajans'ın yöneticiliğiyle birlikte farklı mecralarda, farklı basın bürolarında, farklı haber ajanslarında görev yaptık. Bu anlamda da Türkiye'de ileriye dönük kendi markamızı oluşturmak için bir çaba içerisinde hayata tutunmaya çalışıyoruz” dedi. 

KEVE AJANS BİR AİLE AJANSIDIR

Prodüksiyon Ajansın bir aile ajansı olduğunu söyleyen Keve, 1997 yılında bir fotoğraf makinasıyla başladık bu işe, kendi bireysel yeteneklerimizle birlikte ailece ben ve kardeşlerimin beraber kurduğu bir ajans olduk. Elbette ki Türkiye'de biz Doğu ve Güneydoğu anlamında da bu konularda iddialıyız. Fakat Türkiye anlamında bir sürü projemiz oldu. Bununla ilgili hala şu anda yürütmekte olduğumuz projelerimizle birlikte ileriye dönük bizim buradaki tek amacımız burada çalışanlara özellikle hayat anlamında istihdam etmek. Onları bu sektörde güzel bir şekilde akademi anlamda fotoğraf ve kamera eğitmeni olarak yetiştirmek” diye konuştu. 

“20 KİŞİ İSTİHDAM EDİLİYOR”

Van’da yirmi kişi istihdam ettiklerini kaydeden Keve, “Bunların çoğu gerek İŞKUR gerek KOSGEB anlamında burada destek anlamında da çalıştırıyoruz. ayrıyeten üniversiteden gelen staj öğrencilerimizin burada eğitimlerine yardımcı oluyoruz. Eskiden ben bile böyle bir anımı kısaca anlatayım. Ben üniversiteye staj gördüğüm zaman böyle bir yer bulamadım. Bulamayınca gidip sanayide bir özellikle plastik fabrikasında stajyerimi yaptım. O benim için bir içimde bir ukde kaldı. Dedim ki bir gün kısmet olursa böyle bir şey Başvurursam ileride bir televizyon kurmaya niyetlenirsem en azından birilerinin hayatına müdahale etmektir. Çünkü gerçekten bu coğrafyada şartlar zor. Hayata tutunmak zor. İşte bunun öncülüğünü yaptığımız için işimizle de onur duyuyoruz” ifadelerini kullandı. 

“BÜYÜK EMEK VERİYORUZ”

Çekim işlerine büyük emek verdiklerini belirten Keve, “Biz elbette bu konuda gerçekten sıkıntılar yaşıyoruz. Özellikle merdiven altı dediğimiz olaylar buradaki emeği sömüren emekçinin emeğini sömüren gerek organizasyon firmaları, gerek müzisyenler, gerek bu işi illegal yapan kameramanlar olsun. Biz burada devasal yatırımlar yapıyoruz. Yani devasal dediğimiz bugün düşününüz ki yirmi insanın çalışabileceği yirmi tane fatura makinesi yirmi kamera yirmi yani bayağı bir masrafın içindeyiz. Yıllarımızı vermişiz. Yirmi beş yıldır bu sektörün içinde ayakta durmaya çalışıyoruz. Maalesef maalesef diyoruz bu işin bir de yazılık ve kışlık olayı ortaya çıkmış. Yazın arkadaşlar düğünler vardır. Gelirler muhakkak ki yüzde seksen deyin. İnsanların hayalleriyle oynuyorlar. Tamamıyla ellerine aldıkları normal standart bir makinayla işletmeleri var. Ne işletmeye katkıları var. Ne birilerinin hayatına ikame edecek onlara istihdam sağlayacak bir ortam yok. Ne vergi veriyorlar. Yani adam diyor ki düğündür, geçiştirelim. Fakat biz sektörel anlamda belki Van'da bir iki tane bu şekilde çalışan arkadaşlarımız var. Onlara yadsımamak lazım. Fakat ki burada biz ajans olarak resmi anlamda çalışıyoruz. Bizim ajansımızın şu andaki bize verilen kodu bile haber ajanslarının faaliyeti. Reklam ajanslarının faaliyetlerini yürütüyoruz. Fakat istihdam sağlayabilmek için düğün sektörüne de yirmi beş yıldır yine ayrıyeten farklı bir kalemde bakıyoruz. Ama gerçekten zorlanıyoruz. Illegal çok yapı var. Bugün bile örneğini vereyim. Ben on üç bin liraya bir program tutmuştum. Ağustos'un yirmi biri için arkadaş araştırmış gelmiş. Demiş ki ya birisi bana bu fiyatı söyledi. Ve ben on üç milyarı fiyatından geri adım atmadım. Hatır Gölün için mecburen esneklik sağlamak zorundayım. Çünkü biliyorum ki piyasada bu işi kaliteli değil, bu işi dediğin gibi emeği sömürerek yapan insanlar vardır. Ki görüyoruz defalarca denk geldik. Yani bu işin gerçekten emekle alakası var. Bir de yatırımla alakası var. Düşünüz ki yıllarımızı verdik. Çoluk çocuğumuza evet. Rızkımızı buradan götürüyoruz. Ama adam dün çıkmış eline bir makine almış. Ben düğüncüyüm diye piyasada maalesef rezalete sebebiyet veriyor” ifadelerine yer verdi. 

TÜRKİYE'NİN HER YERİNE ÇEKİMLERE GİDİYORUZ

Van halkına genelde bizi ayakta tutan ailevi kurallarımızdır. Biz keve Ajans ailesi olarak her zaman keve Ajans ailesi diyoruz. Sosyal medyada da bunu diyoruz. Her platformda diyoruz. Burası büyük bir ailedir. Yirmi beş yıllık emek vardır. Bugün Van piyasasında yakinen kırk insan bugün kamera işi yapıyor. Bunlar hepsi keve Ajans'ta. Eğitimlerini alıp gitmişler. Bu çok önemli bir konu. Çünkü biz tamamıyla olaya eğitim anlamında bakıyoruz. İstihdam anlamında bakıyoruz. Fayda anlamında veriyoruz. O yüzden biz hep diyoruz. Van halkına şunu söylüyoruz, rica ediyoruz. Bu sadece düğün değil, her platform için elinizden gelen ne varsa kaliteye, emeğe doğru bir şekilde yardımcı olsunlar. Birbirlerine bizlere yardımcı olsunlar. İstihdam zordur. Özellikle ve bugünlerde yaptığımız çalışmaları biz biliyorsunuz sadece Van değil, Doğu ve Güneydoğu değil Türkiye'nin her yerine çekimlere gidiyoruz” şeklinde konuştu. Aynı zamanda Akdamar Adasında gelişen ve sosyal medyada carkalanan olan bizimle hiç bir ilgisi yoktur, Biz sadece kanunen alınan izne tabi çekimler yaparız. O günde adı geçen firma iznini almış ve bizlerde çekip yaptık, olayın yakından uzaktan bizimle hiç bir alakası yoktur. 

Kahraman Keve Keve Ajans Abdulrahim Yeşilağaç Van Van Taraf Gazetesi