Fırat Durmaz, Kentin ve Meslektaşlarının sesi olmaya aday

TAKİP ET

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Van Şubesi 15. Olağan Genel Kurul seçimlerine gidiyor.

VanTarafGazetesi - İnşaat Mühendisi Fırat Durmaz da iddialı ve aynı zamanda güçlü bir yönetim profiliyle seçimde başkan adayı olduğunu açıkladı. Sarı liste ile seçimlere katılacak olan Durmaz, 23 Şubat Pazar günü gerçekleştirilecek seçimde tüm meslektaşlarından destek istedi. Oda seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulunan Durmaz, kentin ve meslektaşlarının büyük sorunları olduğunu belirterek, yönetime geldikleri taktirde söz konusu sorunların ivedilikle çözülmesi için ellerinden gelen bütün çabayı harcayacaklarını kaydetti.

Van’ın ağır problemleri olduğunu aktaran Durmaz, özellikle imar planının kentin sosyo-kültürel kimliğine uymadığını dile getirerek, “İmar planıyla ilgili iyileştirme yapılarak ve aynı zamanda kurumları da harekete geçirerek kentin sosyo-kültürel kimliğine uygun bir imar plan çalışması yürüteceğiz. Özellikle belediylerle birlikte bu sorunun üzerine durarak, kentin her tarafına homojen şekilde dağılmış bir imar planıyla sorunun üstesinden geleceğimize inanıyoruz” şeklinde konuştu
“Sadece Eleştiren Değil, Üretin Bir Meslek Odası Olacağız”
Şayet göreve gelirseler, İnşaat Mühendisleri Odası olarak, mevcut sorunların çözümü için projeler geliştireceklerini açıklayan Durmaz “Ulaşım sorunlarının çözümü için kollektif projeler üreterek bunları belediyelerle paylaşacağız. Bu şekilde bir yandan kentimizin gelişimine katkı sunarken öte yandan halkımızın bu konuda yaşadığı sorunların çözümüne katkı sunmuş olacağız.Yani kentin sorunlarına değinirken sadece eleştiren değil, aynı zamanda üreten, öncülük eden ve kent halkının hak ettiği düzeye gelmesini sağlamayı hedefliyoruz” diye kaydetti.
“En Büyük Eforu Deprem Tedbirleri İçin Harcayacağız”
En son iki büyük yıkıcı deprem yaşadıklarını aktaran Durmaz, seçilmeleri halinde deprem konusunda çok ciddi hedeflerinin olduğunu açıkladı. Durmaz, “Herkes tarafından bilininen ancak bir türlü pratik anlamda ciddi adım atılmayan, büyük bir deprem gerçekliğiyle yüz yüzeyiz. Bu konuda da, özellikle ilgili kurumlarla ortaklaşarak, ‘Deprem de riskli binaların haritasını’ çıkarmaya çalışacağız. Bu doğrultuda mevcut binaların depreme dayanıklı olup olmadığının tespiti ve alınması gereken önemler konusunda gerekli faaliyeleri yürütmeyi planlıyoruz. Aynı zamanda deprem toplanma alanları olarak belirlenen ve hala kurumların işkalı altında olan yerlerin gerekli standartlara ulaşa bilimesi ve yeni alanların da oluşturulması için büyük bir çaba içerisinde olacağız” dedi.
“Meslektaşlarımızla Dayanışma İçerisinde Olacağız”
“Şehrimizin sorunları kadar, meslektaşlarımızında çok büyük sorunları var” diyen Durmaz, İnşaat Mühendisleri Odası Van şube üyelerinin sadece Van’dan ibaret olmadığını; aynı zamanda Ağrı, Bitlis ve Hakkari illerinde de üyeleri olduğunu ve o kentlerde temsil ettiğini aktardı. Odanın toplamda 2 bin üyesinin olduğunu belirten Durmaz, meslektaşlarının en büyük sorunun işsizlik ve güvencesiz çalışma koşulları olduğunu belirterek, meslektaşlarıyla dayanışma içerisinde olacaklarını kaydetti. Bu konuda yapacakları çalışmaları sıralayan Durmaz, “Sarı listedeki yönetim adaylarımızla birlikte öncelikli ele almaz gerek sorunların başında meslektaşlarımızın bu problemleri olacak. Yeni mezun olan meslektaş arkadaşlarımız için de mesleki eğitim kurslar ve seminerler düzenleme noktasında aktif bir çalışma yürüteceğiz” diye belirtti.
“Toplumsal Sorunlara Duyarlı Bir Oda Olmaya Devam Edeceğiz”
Durmaz, “İnşaat Mühendisleri Odası her ne kadar teknik bir oda olsada aynı zamanda bir sivil toplum kuruluşudur. Oda olarak; insan haklarını, emeği, demokrasiyi ve özgürlükleri önceleyen duruşumuzu korumaya devam edeceğiz. Bu duyarlılık sadece Van ili için değil, ülke genelindeki toplumsal sorunlara karşıda var olacaktır” diye konuştu.
Son olarak çok değerli ve her biri kendi alanın da saygın kişilerden oluşan sarı liste ile seçimlere katılacaklarını hattırlatan Durmaz, tüm meslektaşlarından destek istedi.