Eşbaşkan Şehsade Kurt, Kadın Girişimcilerle Bir Araya Geldi

TAKİP ET

İpekyolu Belediye Eş Başkanı Şehsade Kurt, ilçe genelinde faaliyet gösteren kuaför adayı kadınlarla bir araya gelerek, sorunlarını ve taleplerini dinledi.

VanTarafGazetesi - İpekyolu Belediyesi 2019-2024 Stratejik Planlama oluşturma çalışmaları çerçevesinde çeşitli sivil toplum örgütleri ve meslek grupları ile toplantılar düzenlenmeye devam ediliyor. İlçe genelinde faaliyet göstermek isteyen kadın kuaförü girişimci kadınların sorun ve taleplerinin dinlenilmesi amacıyla belediye binasının konferans salonunda toplantı düzenlendi. Toplantıya katılan İpekyolu Belediye Eşbaşkanı Şehsade Kurt, girişimci kadınların talep ve önerilerini dinledi. Kadınlar, en büyük sıkıntılarının yer ve ruhsat olduklarını dile getirdi.
Ruhsat konusunda bilgilendirme yapan İpekyolu Belediyesi Zabıta Müdürü Ezgi Arslan, ruhsat sorunun çözülmesi için gerekli desteği kadın girişimcilere vereceklerini,haksız rekabeti engellemek amacıyla ruhsat alımına teşvik edeceklerini dile getirdi.
İpekyolu Belediye Eşbaşkanı Şehsade Kurt, belediye olarak farklı iş kollarında çalışan kadınlara destek olacaklarını aktardı. Kurt, “Bir kadın olarak kadınları dinlemek, kadınların sıkıntılarına çözüm olmak en doğal görevimdir. Stratejik plan çalışmalarımızı hazırlarken bu kente dair kadın projelerinizi dinlemek istedik. Bu konuda siz girişimci kadınların da söyleyecek sözünüz mutlaka vardır. Biz kadınlara söz verdik ve çalışmalarımızı bu yönde devam ettireceğiz. Yaşadığınız sorunların çözülmesi için belediye olarak yanınızdayız” dedi.