EŞBAŞKAN DUMAN TİYATRO SEVERLERLE BİLİKTE YURDAER OKURUN OYNADIĞI RAN OYINUNU İZLEDİ...

TAKİP ET

Van'ın Saray Belediyesi Eşbaşkanı Caziye DUMAN, yüzlerce tiyatro severle birlikte Yurdaer Okurun oynadığı RAN oyununu oyununu izledi. RAN'a tablo hediye eden Duman, demokrasinin aynı zamanda sanat ve sanatçıya yaklaşımın ölçüsü olduğunu belirtti.

VanSaray Belediyesi Eşbaşkanı Caziye DUMAN, Üvercinka Tiyatro Festivali kapsamında Yurdaer Okurun oynadığı RAN oyununu yüzlerce tiyatro severle birlikte izledi. Van Devlet Tiyatrosu’nda sahnelenen oyunu izlemek için gelen Eşbaşkan DUMAN, açılan resim sergisini gezdi. Yoğun ilgi ile karşılanan DUMAN, anı defterine duygu ve düşüncelerini yazdı.



DUMAN, ardından salonu dolduran binlerce tiyatro severle birlikte, 

Yurdaer Okurun oynadığı RAN” oyununu izledi. Oyun sonrası sahneye çıkarak oyuncuları tek tek kutlayan Eşbaşkan DUMAN, RAN ekibine bir tablo hediye etti.

Kısa bir konuşma yapan DUMAN,  Gençlerimizede bir çağrıda bulunmak isterim, bü tür projler üretip bızde her şekilde kendilerine destek sunacağız ded. DUMAN; burada amaç geçnlerle Tiyatro ile bir arada gelip sanat'ı var etmektir. DUMAN; demokrasinin aynı zamanda sanat ve sanatçıya yaklaşımın ölçüsü olduğuna dikkat çekti. DUMAN, “En karanlık zamanlarda bile ışık olan, umut olan, cesaret veren koca yüreklere selam olsun. 2010 yılında tiyatroların yasaklandığı, oyunların oynatılmadığı, merkezlerin kapatıldığı dönemlere şahit olduk. Ama yine de o karanlıkta bize ışık olan dostlarımıza bir kere daha sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum dedi.