Erciş kararını verdi : Binler HDP'yi coşkuyla karşıladı

TAKİP ET

HDP, Van'ın Erciş İlçesinde düzenlenen etkinlikle Büyükşehir ve İlçe Eş Başkan Adaylarını halka tanıttı.

Vanhaberdar


Erciş kararını verdi : Binler HDP’yi coşkuyla karşıladı
Erciş kararını verdi : Binler HDP’yi coşkuyla karşıladı
Güncel 30 Ocak 2019 - 15:42 210
HDP, Van’ın Erciş İlçesinde düzenlenen etkinlikle Büyükşehir ve İlçe Eş Başkan Adaylarını halka tanıttı.

VANHABERDAR - Erciş’te düzenlenen aday tanıtım toplantısı nedeniyle Erciş’e hareket HDP İl Eş Başkanları Yadişen Karabulak, Ümit Dede, DBP İl Eş Başkanı Ayla Tarhan, Ökkeş Kava, HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan, Büyükşehir Eş Başkan Adayları Bedia Özgökçe, Mustafa Avcı, Erciş Eş Başkan Adayları Yıldız Çetin ve Mahmut Pala eden Şeker Fabrikası girişinde yüzlerce araçlık bir konvoy tarafından karşılandı. Kent merkezinde tur atan HDP konvoyu Haşmet Bedii Kürüm Caddesinde bulunan tanıtım mitinginin yapılacak Sebze Hali yanında son buldu.

Mitinge dönüşen tanıtım programının ardından ilk olarak söz alan HDP Erciş Eş Başkan adayları Yıldız Çetin ile Mahmut Pala ilk olarak halka tanıtıldı. İlk olarak konuşan Erciş Belediye eşbaşkan adayı Yıldız Çetin, DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in açlık grevine dikkat çekerek, yerine kayyum atanarak tutuklanan Diba Keskin’e selam gönderdi.

‘HALK BELEDİYECİLİĞİ YAPACAĞIZ’

“ Bizi zindanlara atabilirler, Diba Keskin ve diğer eşbaşkan adaylarımıza da kelepçe vurdular zindanlara attılar.” Diyerek sözlerini sürdüren Çetin, “ Ama bu halkın iradesine kelepçe vurulamaz Belediyeleri hep birlikte yöneteceğiz. Halk belediyeciliği yapacağız. Kendimizi de kentimizi de biz yöneteceğiz” diye konuştu.

PALA : KAYYUMLARDAN HESAP SORACAĞIZ

Ardından konuşan eşbaşkan adayı Mahmut Pala ise, bu halkın hiçbir zaman geri adım atmadığını tüm baskılara karşı bu defa da geri adım atmayacağını belirtti. İlçeyi komünal bir şekilde yöneteceklerini söyleyen Pala, kadın erkek eşitliği konusunda yapacakları çalışmalara değindi. Konuşmasını Ahmed Arif’in Diyarbekir Kalesi’nden Notlar şiiriyle sonlandıran Pala, “ 31 Mart’tan sonra kayyumlardan hesap soracağız” ifadelerini kullandı.