DR. FERMAN KOCA UYARIYOR...!

TAKİP ET

Alanında Uzman işinde Profesyonel olan DR. Ferman KOCA bakın neler anlattı...!

Haber; Abdulrahim YEŞİLAĞAÇ

VAN TARAF GAZETESİ

Doktor Ferman KOCA Kimdir...

"Ben Doktor Ferman KOCA, 1983 Malatya doğumluyum. İlk ve orta öğretimini Malatya'da gördüm, liseyi İstanbul'da bitirdikten sonra 2001 ve 2007 yılları arasında Gülhane askeri tıp fakültesini bitirdim. 2008'den beri kozmetik estetik ve özellikle ağrı tedavileri hakkında çalışmalar yapıyorum.                                                          

 

CİLT YAŞLANMASI NEDİR...

Öncelikle, cilt yaşlanması nedir? Bunu bilmekte fayda var. Cilt yaşlanması doğal beden yaşlanması sürecinin bir sonucudur. Cilt yaşlanmasının asıl temelinde birkaç tane mekanizma var. Bunlardan biri genetik nedenlerdir, bunlar değiştirilemez olan nedenlerdir, bu yönden yapılacak pek bir şey yok. Genetik yaşlanmaya karşı koyamayız ama birkaç tane değiştirilebilir çevresel faktör var ki bunlara engel olmak, bunlardan korunmak bizim elimizde. En büyük yaşlanma sebebinden birincisi güneştir, ikincisi ise su ve nem kaybıdır. Nem dengesinde bozulmalar ve cildin nem kapasitesinin değişmesi ile kuruması sonucunda cildin yaşlanmasına neden olur. Bunlar haricinde bir sebep daha var ki gerçekten bu neredeyse Güneş ve nem kaybı kadar etkilidir. Bu da serbest radikallerdir. Serbest radikal, vücudun maruz kaldığı egzoz dumanları, sigara, alkol, sağlıksız beslenme ve kötü yaşam koşulları gibi nedenlerdir. Bu serbest radikallerden dolayı cildimizde hücre yenilenme mekanizması yavaşladığı ya da bozulduğu için ve dolayısıyla ciltte kendini yenileyemediği için cilt yaşlanır. Buradan yola çıkarak yaşlanmamak için ne yapacağız? Yapacağımız temel şey başlangıçta korunmak olacak. Mümkün olduğunca güneşe maruz kalmamak bol miktarda sıvı takviyesi almak gerekmektedir, ama bu yeterli olmaz, bunun yanında nem tedavileri uygulamak lazım. Biz tüm hastalarımıza tedaviden sonra şunu öneriyoruz "

 

SIRADAN KOZMETİK ÜRÜNLERDEN UZAK DURUN NEDEN PEKİ...

Lütfen kozmetik ürün kullanmayın!" çünkü kozmetik ürün kimyasal zararlar içeriyor.  Dermokozmetik olarak geçen ürünlerde bile bu zararların çoğu bulunmaktadır. Mümkünse bizim gibi güvenilir kliniklerde bulunan medikal ürünler kullanmalarını tavsiye ediyoruz. Ama bunları kullanırken işinde uzman kişiler tarafından öneriler alıp kullanmalılar. Çünkü her medikal ürün her cilde uygun olmayabilir. İmkânı olmayan insanlar cildini güneşten korumalı, sigara ve alkol kullanıyorsa bunları azaltmalı ve düzenli beslenmeli bu şekilde cildini koruyabilir. Bizim birçok işlemimiz geliri alt düzeyde kişilerin ulaşacağı rakamlarda, tabii ki çok da ucuz sayılmaz, maalesef kullandığımız ürünlerin fiyatları arttığı için bedavadan biraz pahalı diyemiyoruz. Ama buna rağmen doğru kararlar ile işlem yapılabi lirse, en az işlemle en güzel sonucu herkesin alacağına inanıyorum."