DİYARBAKIR SUR CİĞERCISI BAŞKALE DE AÇILDI

TAKİP ET

Meşhur Diyarbakır Sur Ciğercisi şimdi de Van'ın İlçesi Başkale ilçesinde yeni lezzetler arasında yerini aldı.

Yirmi yıllık beynelmilel aşçı ve ciğer ustası olan Orhan Işık,  doğup büyüdüğü topraklara vefasını yerine getirerek Başkale İlçesine  İlçe meydanına yakın bir yerde  ‘Diyarbakır Sur ciğercisi’ restoranı açtı.

Dualar  okunarak  yapılan  açılışa  Başkale  İlçe Emniyet Müdürü,  Gevdan aşireti  kanaat önderi  Sehmuz Işık, Şerefhan aşiret lideri, kanaat önderi  İskender Ertuş, İş adamı ve Siyasetçi Burhan Işık, köy İlçe ve  Köy  muhtarları,  Başkale  yatılı okul bölge müdürü,  ziraat ve deniz bank  şube müdürleri,  ve davetliler katıldı.

Ciğer  ustası ve  işletme sahibi  Orhan  Işık " Başkale İlçesi  coğrafi yapısı  itibariyle,  gözden ırak ve  gönülden ırak olsa da, şahsim için her zaman  özel bir yer  olmuştur.. Tüm Türkiye’de Özel bir yer edinen Diyarbakır Sur Ciğercisini  şirin ilçemizde  bulunmuş olması  başta  şahsımı,  kadirşinas Başkale halkını  oldukça  sevindirmiştir. Birbirinden eşsiz lezzetler ve sınırsız salata ve ezme çeşitleri,  semaver da çay, ve meşhur tatlılarımız ile hizmet etmekteyiz... Bir yol hikâyesi misali yolu Başkale’ye düşen bütün gönül dostlarımızı restoranımıza bekliyoruz.” dedi.

Daha sonra açılışa katılanlara farklı lezzetler ikram edildi.