CHP Van il Başkanı: YSK'nın Bu kararı halkın iradesine konulan ipotektir

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Van il başkanı Mehmet Kurukçu, YSK'nın Edremit, Tuşba ve Çaldıran İlçesi için verdiği kararını değerlendirdi. Kurukçu, 'YSK'nın Bu kararı halkın iradesine konulan ipotektir' dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Van İl başkanı Mehmet Kurukçu, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen belediye başkanlarına mazbatalarının verilmemesi kararını değerlendirdi.



Milli iradeye saygı Demokrasilerin olmazsa olmazıdır diyen Kurukçu, “Ülkemizin birliği ve bütünlüğü seçimler ve Halk iradesinin gereğini yapmakla mümkün olur. Adaylıkları YSK tarafından uygun görülerek seçime girenlerin kazanılmış Belediye Başkanlıklarının antidemokratik bir uygulama ile ellerinden alınması kabul edilemez” dedi.



'YAPTIKLARI ANTİ DEMOKRATİK BİR HAREKETTİR'





YSK’nin Tuşba, Edremit ve Çaldıran ile ilgili aldığı kararı değerlendiren Kurukçu, “Van’da Tuşba, Edremit ve Çaldıran ilçeleri ile Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinin seçimlerde seçilen başkanların KHK’lı olması sebebiyle YSK kararıyla mazbataları ikinci olan adaylara verilmiş. Madem YSK bunu bildiği halde neden adaylıkları kabul edildi ve kesinleştirildi. Bu karar halkın iradesine konulan ipotektir. Halkın seçtiği Başkanlara haksızlık yapıldı. Biz bu sisteme karşıyız yaptıkları anti demokratik bir harekettir” dedi



Van Manşet