Çelik; Aslı astarı olmayan haberler, İlimize Zarar verir...!

TAKİP ET

SBÜ Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yönetimi adına yazılı haber metni yayınlayan Doç. Dr. Sebahattin ÇELİK Başhekim yaptığı açıklama ile O gazeteciyi yerden yere vurdu.

VanTarafGazetrsi - SBÜ Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yönetimi adına Doç. Dr. Sebahattin ÇELİK Başhekim Kendisi yakında yapılan asıl ve aştı astarı olmayan bir asparagaz haber için ayazlı açıklamada bulundu. Başhekim o açıklaması şöyle....
S.B.Ü Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetimine Başhekim olarak 08.05.2019 tarihi itibari ile atanmış bulunmaktayım. Hastanemi Van İli, İlçeleri, çevre İllere ayrıca Irak, İran gibi komşu ülkelere de hizmet veren A-2 rolünü üstlenmiş 3. Basamak bir kamu hastanesidir. Hastanemize günlük ayaktan yaklaşık 10 bin hasta ve 30-35 bine yakın insan giriş çıkışı olmaktadır.
Devletimizin büyük yatırımı ile 2011 Eylül ayında hizmete giren hastanemizde yönetim olarak tek amacımız: modern tıp ilkelerine uygun şekilde en kaliteli ve verimli sağlık hizmetlerini halkımıza sunmaktır.
Hastanemizin 8 yıllık ömründe vekâleten atanan başhekim arkadaşlarımızı da dâhil ettiğimizde, Toplamda 10 başhekim değişmiştir. Yaklaşık 8-9 ayda bir yönetim değişimi olmuştur. Kamu hizmetlerinin, özellikle sağlık ile ilgili olan ve sürekliliği, aciliyeti çok önem arz eden kısımlarında, yönetim anlamında istikrarın sağlanmamış olması hastanemiz adına en büyük sorun olarak karşımıza çıkmaktadır. Hastanemizin hak ettiği düzeye gelmesi için canla başla çalışan personel potansiyeli olmasına rağmen; yönetim üzerinde tahakküm kurmak isteyen çıkar grupları nedeniyle bir türlü yönetimsel istikrar sağlanamamıştır. Bu tür çıkar gruplarının kötü amellerine ulaşmak adına birtakım yıpratma-karalama faaliyetlerine girmelerinden dolayı bu açıklama zaruri hale gelmiştir.

Son zamanlarda bir internet sitesinde hakkımızda çıkan aslı-astarı olmayan asparagas haberler ile ilgili gündem meşgul olmuştur. Bu tür haberlerin kamuoyunda yanlış bilgilenmelere neden olduğu düşünmekteyiz. Bu tarz haberlerin gerçek ile hiçbir ilgisinin olmadığı, sadece amacın gündem oluşturma çabası olduğu, karalama kampanyasının olduğunun düşüncesindeyiz.
Yönetim olarak verdiğimiz tüm kararların mevzuata uygun olduğunun bilinmesi gerekmektedir. Ayrıca bu tarz kişilerin memleketimize hizmet eden siyasilerimizi ve idarî amirlerimizi de yıpratmaya yönelik çalışmalar içerisinde olduğu aşikârdır.
Her zaman olduğu gibi hastane yönetimiz olarak, şeffaf bir yönetim tarzı uyguladığımızı ve herhangi bir konuda sorusu olan vatandaşlarımızın idaremiz ile doğrudan temas kurabileceğini gönül rahatlığı ile belirtmek isteriz.

SBÜ Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yönetimi adına
Doç. Dr. Sebahattin ÇELİK
Başhekim