Büyükşehir Eş Başkan Adayı Mustafa Avcı Başkale'de halkla buluştu

TAKİP ET

Van Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Mustafa Avcı, Başkale ilçesine bağlı, Ortayazı (Bejingır) ve Albayrak (Dêrê) mahallelerinden halkla bir araya geldi

.
Seçim çalışmaları kapsamında Başkaleilçesine bağlı gerçekleşen mahalle buluşmasına Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayımız Mustafa Avcı, DBP İl Eş Başkanı Ayla Tarhan, Başkale Belediye Eş Başkan Adayları Şengül Polat, Erkan Acar, DTK temsilcileri, TJA Aktivistleri ve halk katıldı.
Köylerde halkla sohbet ederek sorunlarını dinleyen Van Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Mustafa Avcı, işsizlik ve yoksulluk nedeniyle Başkale’nin son yıllarda yoğun göç verdiğini kaydetti. Başkale-İran sınırında son yıllarda yüzlerce gencin ‘Kaçakçılık’ yaptığı gerekçesiyle yaşamını yitirdiğini hatırlatan Avcı, AKP’nin çözüm yerine daha fazla sorun ürettiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı ‘Kayyum atamalarında geç kaldık’ şeklinde ki açıklamalarına tepki gösteren Avcı, kayyumların Başkale’de yarattığı tahribata vurgu yaparak, “ Madem kayyum bu kadar iyi neden kayyumları aday olarak karşımıza çıkarmadı. Başkale ve Van’ın diğer kayyumları iyiyse neden AKP’den aday yapmadılar. Kayyumların halkımıza verdiği zarar ortadadır ve AKP’de bu suçun ortağıdır. 31 Mart’ta kayyum zihniyetine hep birlikte son vereceğiz. Bugün kadar iradesine yüzde 90 civarında oy ile sahip çıkan Başkale halkı 31 Mart’ta yine iradesine sahip çıkacaktır.” Diye konuştu.