Bu yazıyı okumadan geçmeyin...

TAKİP ET

Gazeteci Yazar Oktay Candemir yazdı...!

'DELİ TRUMP' VE 2. DÜNYA SAVAŞINDA KÜRTLER

İnsanlık tarihi, deli adamların sebep olduğu cinayetlerle dolu.

Kazansa da kaybetse de savaşta aldığı esirleri kazığa geçirerek öldürmesiyle meşhur Eflak Voyvodası 3. Vlad (Drakula)...

6 milyon Yahudi'nin katledildiği Yahudi kırımının hem de on milyonlarca insanın hayatını kaybettiği ikinci dünya savaşının fitilini ateşleyen ve savaşı kaybedince intihar eden Hitler...

Kentlerde yaşayan milyonlarca insanı zor kullanarak köylere yerleştirerek çiftliklerde ve pirinç tarlalarında çalıştıran, yaklaşık 1.5 milyon insanın çekiç, balta ve kürekle öldürme emrini veren, iktidarda olduğu süre içinde 7 milyonluk nüfusunun 3 milyon 300 binini katleden Kamboçya Lideri Bol Pot...

Koca Romayı yakıp; tüm şehir yanarken, sarayındaki en yüksek platforma çıkıp balkonda keman çalarak yangını izleyen İmparator Neron...

İnsanlık böylesi bir çok deli olan Kral, İmparator, Padişah, Başkan gördü ama herhalde ABD Başkanı Trump kadar deli olanını görmedi.

Örneğin Adolf Hitler ve Saddam Hüseyin'in bile kendi içinde bir tutarlılığı vardı... Ama Trump'ta o da yok. Kemal Sunal'ın filminde ki 'Sarhoş Faik' karakteri gibi akşam bir şey söylüyor, sabah başka bir şey söylüyor.

Türkiye'nin Rojava'ya girmesine onay veren ABD Başkanı 'Deli Trump' bunun sebeplerini anlatırken tarih bilgisini de konuşturuyor (!)

Trump, "2. Dünya Savaşında Kürtler bize yardım etmediler, söz gelimi Normandiya'da yardım etmediler... Bize kendi toprakları için yardım etmek üzere oradalar" diyor.

Herhalde Trump, o yıllarda Kürtlerin 'Güçlü bir Devlet' olduğunu düşünüyor ya da ona böyle bir bilgi verilmiş.

Trump'a Kürtlerin o yıllarda ne durumda olduğunu hatırlatmak gerekiyor.(!)

1. Dünya Savaşında kendi ortağı olan İngiltere'nin yaptığı Sykos Picot anlaşması ile coğrafyası bölünmüş olan Kürtler, o yıllarda bulunduğu ülkeler tarafından patır patır öldürülüyordu.

1946'DA İran'da Mahabad Kürt Cumhuriyeti yer bir ediliyor,

1943 yılında Türkiye'de 33 Kürt köylüsü kurşuna diziliyor, 1921 ile 1938 arası 'Dersim' gibi onlarca katliam gerçekleşiyordu.

1941'de İngiltere Irak'ı işgal edince, Molla Mustafa Barzani memleketine giderek 1943’de yeni bir isyan başlatıyor, ama iki yıl sonra bu Kürt isyanı da kanlı bir biçimde bastırılıyordu.

Suriye'de ise 1945’ten itibaren Hükümet, sadece Cezire’yi kapsayan bir nüfus sayımı yaptı ve 200 bin kürdü “ajan” ve (kaçak göçmen) diye niteleyerek vatandaşlıktan çıkarırken, Kürtlere bir daha kimlik bile verilmedi.

İşte Trump'un 'Normandiya'da Bize yardım etmedi' dediği Kürtlerin hali böyleydi.

O yıllarda Kürtlere yardım etmeyen kendi ülkesini eleştirmesi gerekirken, elinde mavzer bile bulunmayan Kürtleri dünyanın süper gücü ABD'ye yardım etmedi diye eleştiriyor.

Deli Trump'un; 'Normandiya'da yoktular' dediği Kürtlerin o yıllarda evinden çıkacak durumu bile yoktu.

'Türkçe Konuş, Çok Konuş' kampanyası ile inim inim inletilen Kürt köylülerin sırtına 'Çavuşlar, Onbaşılar' biniyordu.

Yüz yıldır dünyayı yöneten ABD, 2. Dünya Savaşında Kürtlerin yardımına mı muhtaçtı?... Kürtlerin bugün bu halde olmasının sebebi o yıllarda dünyayı dizayn eden ABD ve İngiltere değil miydi?... Hem parça pinçik edeceksiniz hem de 'Bize yardım etmediler' diyeceksiniz. Tam bir iki yüzlülük ve çifte standart!

Trump'un bugün Rojava'ya müdahalesine onay verdiği Türkiye Cumhuriyeti Devletinin, 2. Dünya savaşına ve Normandiya çıkarmasına katılmadığından haberi yok.

Kürtler o yıllarda bırakın devlet olmayı, kendi öz yurtlarında dahi muhacir durumuna düşürülmüştü.

Trump o kadar cahil ki, belki de Kürtlerin 2. Dünya savaşında Mihver ittifakında yer alarak Müttefik Devletlere karşı savaştığını bile düşünüyor olabilir.

Tarih Trump'u yıllar sonra 'Dünyanın başına gelmiş en büyük felaket' olarak yazacak ama her zaman olduğu gibi iş işten geçmiş olacak.