Bu Nasıl Bir Vicdansizlik...

TAKİP ET

Van'da kan donduran olay: 45 günlük bebek annesi ve babası tarafından öldürüldü

birlikte olaya karıştıkları öne sürülen iki kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Van’ın Çaldıran ilçesinde ikamet eden Engin K. uyuşturucu madde satttığı gerekçesiyle tutuklu olduğu cezaevinden kısa bir süre önce tahliye olduktan hemen sonra, eşi E.K’nin doğurduğu 45 günlük bebeğin bir başkasından olduğu gerekçesiyle öldürdü. Yaşanan cinayetin duyulması üzerine konu ile ilgili yürütülen soruşturma sonucunda, Engin ve E. K. Çifti aynı zamanda cinayetin işlenmesine yardım ettikleri belirtilen fakat isimleri öğrenilemeyen Engin K.’nın iki arkadaşı, tutuklanarak bölge cezaevlerine gönderildi.



Kendi çocuğu olmadığı için öldürmüş!

Konu ile ilgili edinen bilgilere göre uyuşturucu madde ticareti yaptığı gerekçesiyle uzun süre tutuklu olduğu cezaevinden tahliye olan Engin K., eşinin doğurduğu 45 günlük çocuğun başkasından olduğu gerekçesiyle eşi E. Karasu’ya uzun süreli fiziki şiddet uyguladı. Yaşanan uzun süreli şiddetin ardından 45 günlük bebeği öldürme kararı alan Engin K., iddiaya göre cinayeti planlamadan önce isimleri öğrenilemeyen iki arkadaşından da destek alır.

İki arkadaşından yardım almış

İddiaya göre Engin K., haber verdiği iki arkadaşıyla birlikte boğarak öldürdükleri 45 günlük bebeği. ilçenin Bayazıt Mahallesinde bulunan kullanılmayan bir evde kazdıkları bir çukura gömdü. Olayın duyulması üzere konu ile ilgili soruşturma başlatan cumhuriyet savcısı, olayın faili olduğu belirtilen Engin K., aynı zamanda olaya karışan anne E.K., ve isimleri öğrenilmeyen iki kişi hakkında verdiği gözaltı kararı ile zanlılar gözlatına alındı. Gözlatı sırasında yapılan sorgulamada bebeğin gömüldüğü yer tespit edildi. Olay yerinde yapılan kazı sonrası gün yüzüne çıkan bebeğin cansız bedeni yaşanan vahşeti açığa çıkardı. İlk belirlemelere göre boğularak öldürülen bebek, öldürüldükten sonra toprağa gömüldüğü öğrenildi. Öldürülen bebeğin cesedi otopsi için Van Blge Eğitim ve Araştırma Hastanesine gönderilirken aralarından anne E.K’ninde olduğu 4 zanlı çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak bölge cezaevlerine gönderildi.

Erciş Ajans