Bölgede ilk: Van Kariyer Akademi İnanılmaz İşler Başarıyor...

TAKİP ET

Van Kariyer Akademi Kurucusu İbrahim Ayhan Vural, Bölgede bir ilke imza attıklarını ifade ederek güzellik uzmanlarının Van'a aldıklarını eğitimlerle yetiştirildiğini söyledi.

Van Kariyer Akademisi uzman kadro ve üstün hizmet ile bölgede ilk olma özelliğini sürdürüyor. Kadın istihdamına destek amaçlı kuaför, cilt ve benzeri güzellik eğitimleri verilen Kariyer Akademi Van ve bölgenin güzellik merkezi ihtiyacını gideriyor. 
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Van Kariyer Akdemi işletmecisi İbrahim Ayhan Vural, “Kariyer anlamı dışında Van’da 2020 yılından bu yana öğrencilerimize, kadınlarımıza, tüm vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz. Burada Van güzellik eğitim akademisinde güzellik uzmanı, kalıcı makyaj, protez tırnak, kuaförlük gibi bir çok alanda eğitim veriyoruz. Bu eğitimler Milli Eğitim Bakanlığı onaylı, bizden aldığı eğitimler sonrası Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen belgeyle usta oluyor kadınlarımız. Şuan 50 öğrencimiz var, bir ilk olmamıza istinaden 22 kişi mezun ettik, mezun ettiğimiz tüm öğrencilerimiz Van’da faal olan güzellik salonlarında işe başladılar. Bölge de en fazla güzellik merkezi salonların sahip olan illerden biri Van, eğitimli veya eğitimsiz açılan salonlarımız elbet var, son zamanlarda denetim sıklığıyla beraber artık eğitimsiz personel çalıştırılmıyor. Burada verdiğimiz eğitimlerle bölgeye hizmet veriyoruz, bölgede hizmet veren güzellik sektörüne Van’da profesyonel elemanlar yetiştiriliyor. Burada uzman kadro ve  profesyonel hizmet ile vatandaşlarımızı, kadınlarımızı bekliyoruz” dedi.

Öznur Arslan, “Burada hanımlarımızı memnun etmek adına, saçlarını, kaşlarını ve kuaförlük alanına yapılması gereken tüm hizmeti sunuyoruz. Verdiğimiz bu hizmetin yanı sıra burada usta öğretici belgemiz de olduğu için birlikte eğitimler veriyoruz. Saç bakım, Saç boyama işlemleri, kaş, manikür, pedikür, makyaj gibi eğitimler veriyoruz. Verdiğimiz bu eğitimlerle bayanlarımıza daha çok istihdam alanı oluşturmak, bizim bu isteğimize de Van kariyer akademi her şekilde destek sağlıyor” dedi. 

Güzellik Uzmanı; Aliye öz, “Van kariyer güzellik akademisinde güzellik uzmanları yetiştiriyorum. Öğrencilerimize önce hijyen eğitimi veriyorum, anatomia ve fiziyolji, bunun dışında uygulamalı derslerimiz var. Eğitime gelen kadınlarımıza deri konusunu anlatıyorum, cilt tiplerini anlatıyorum, kadınlarımızın istihdamı ve iyi bir güzellik uzmanı olabilmeleri için gerekli tüm eğitimleri veriyoruz, 12 öğrencimiz var şuan, bu öğrencilerimize teori ve ardından uygulamalı devam ediyor. bu eğitimler beş ay sürüyor, bu eğitimin ardından bayanlarımız profesyonel şekilde estetik uzmanı oluyor. Burada eğitim alan bir çok bayanımız burada istihdam ediliyor, bunun yanı sıra istedikleri yerde usta olarak başlaya biliyorlar” diye konuştu. 

 

Güzellik uzmanı Türkan Yaşar, “Bir aydır Van kariyer güzellik akademisinde hizmet verdiğini söyledi.  Güzellik uzmanı ve Uzman estetiysen Türkan Yaşar; sözlerine şöyle devam etti. Yaşar ‘’ Güneş koruyucu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yaşar sözlerini şöyle devam ettirdi.  Güneş hem UVA hem de UVB ışınlarını engelleyen en az 30 faktör SPF güneş kreminin uygulamasını tavsiye ederim.  Ömür boyu Güneşe maruz kalma kırışıklıklara yaşlılık lekelerine ve diğer cilt sorunlarına neden olabileceğinde cildinizi Güneşten kurumanız gerektiğini ifade etti.  Türkan Yaşar son olarak şu ifadelerde bulundu.  Havanın anlam ve önemi çok etkilidir. Dumanlı ortamlardan kaçınmak cilt için oldukça yararlı bir davranıştır, çünkü dumanlı ortamlarda olmak cilde zarar veren ve yaşlanmayı hızlandıran serbest parti küllerin salınmasına yol açabilir dedi. Ayrıca kuru iç mekân havasının cilde dehidre edebileceğini ve ince çizgileri daha belirgin hale getirebileceğini sakın unutmayın bu sorunları en aza indirmek için elinizde her zaman öncelik güneş koruyucu veya bir nemlendirici bulunması gerekir’’ dedi. Yaşar; Tüm danışanlarımıž, yılda en az üç kez üst üste cilt bakımı yapmalarını tavsiye ederim,  özellikle Eylül, Ekim ve Kasım aylarında yapılması daha sağlıklı olacağını ifade etti.

Van haber Van Taraf Gazetesi

Haber Merkezi...

Van Kriyer Akademi Türkan Yaşar Aliye öz İbrahim Ayhan Vural Öznur Arslan van Van Taraf Gazetesi haber