Biri Kahvaltımı Dedi...?

TAKİP ET

Gazeteci yazar Oktay Candemir yazdı...

Türkiye'nin her ilinin bilinen bir yemeği, peyniri vs vs vardır.

Antep'in mutfağı, Urfa'nın lahmacunu, Adana'nın kebabı, Hatay'ın kağıt kebabı, Erzurum'un çağ kebabı, Bitlis'in büryanı, İnegöl'ün köftesi, Ezine peyniri, Kars'ta Lor peyniri ve Van'ın Otlu peynirini de içinde barındıran Van kahvaltısı.

Ben Antep'lilerin o muhteşem yemekler için, Urfa'da Lahmacun ve Ezine'de peynir festivali görmedim. Ama bizim Van'da VANTSO her yıl Van kahvaltısı diye festivaller düzenliyor.

Aslında bu bir yere kadar anlaşılabilir. Karşımızda bir işi dahi becerememiş becerikriz ticaret odası Başkanı var. Her fırsatta kendini vizyoner olarak tanıtır ama vizyonu peynirin otu ile sınırlıdır.

Şimdi 7 Haziran'da yeni bir şey deneyecekler. Pek mahir Van Ticaret ve Sanayi Odamız, değerli Başkanı ve değerli yöneticileri; Korona virüs nedeniyle aylardır sofrasına koyacak zeytin bulamayan yurtyaşlarımıza '7 Haziran günü sizde bir kahvaltı sofrası kurun ve hastaglerle sosyal medya hesaplarınızı paylaşın' diyor.

Bunu niçin yapıyorlar bilmiyoruz. Turizm için derseniz bu virüs hengamesinde hangi turist?

Siz iyi misiniz?

Virüs süresi boyunca evde kalmak bunlara yaramamış belli ki... Bu yaptığınız tanıtım amaçlı bile olsa bu hengamede kim görecek, kim duyacak?

Van'ın vekilleri Osman Nuri Gülaçar ile Abdulahat Arvas bile duymaz

Necip Hoca üç aydır evinden çıkmamış. Konudan haberi yok.

Bence siz vazgeçin bu işlerden. Yapamıyorsanız bırakın, yönetecek birileri bulunur elbet. Zorlamayın, olmayınca olmuyor işte.