Bir Kadının Başarı Sırrı..

TAKİP ET

Van'ı Kültür Sokağı'nın parlayan mekânı Sokak Lambası sahibi Nuran Başaran, kapılarını Van taraf gazetesine açtı.

Van’ın Kültür Sokağı’nın tanınan kafe ve restoranlarından Sokak Lambası sahibi Nuran Başaran Van taraf gazetesine açıklamada bulundu.   
 
Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

 Merhaba, Nuran Başaran Vanlıyım, çekirdekten yetişerek 8 seneye aşkın kafe işletmeciliği yapıyorum. Şuan Van Kültür Sokağında 8 kişilik ekibim ile halka hizmet vermekteyiz. Bizim tecrübemizde soğuk içecekler, sıcak içecekler, kahvaltı, akşam yemekleri ile konusunda servis, işletme, mutfak yönetimi olmak üzere işin tüm safhalarında yer alarak tecrübe kazandık.



Sokak Lambası Kafenizin kuruluş hikâyesini anlatır mısınız?

Uzun yıllar boyunca edindiğimiz tecrübelerimizi birleştirerek sektörümüzde kalıcı ve yenilikçi bir kafe yaratmaya karar verdik. Burada bizim için en önemli olan konu yıllar boyunca bizleri ailelerinden bir parça olarak gören misafirlerimizin beklentilerini ve hayallerini gerçekleştirebileceğimiz kendi mekânımızı oluşturmaktı. Bu hedef doğrultusunda Ekim-2014 yılında Sokak lambası kafemizi kurarak misafirlerimizi ağırlamaya başladık.

 


Biraz kafenizin konseptinden bahseder misiniz?

Hedefimiz olan farkındalık yaratan sürdürülebilir lezzetler, kaliteli servis, misafirlerimizin konfor beklentisini daha yüksek sevilere çıkarmak. Sabit bir misafir kitlemiz var. Kafemizde yapılan aktiviteler; tavla, satranç, fal, tarot ve kahve falı ve okey salonumuz mevcut. Bulunduğumuz konumdan dolayı gelen misafirlerimiz için   dingin ve özgün bir mekân yaratmaya çalıştık.


Mutfakta nasıl bir süreç işliyor?


Menü hazırlıklarından bahseder misiniz? Menü nelere göre değişiklik gösteriyor? Mutfak ekibimiz uzun yıllardır beraber çalıştığımız arkadaşlardan kuruludur. Bunun getirdiği avantaj ile Doğu mutfağının eşsiz taze ve lezzetli ürünlerini ekibimizin yaratıcılığı ile beraber geliştirerek özgün ürünler yarattık. Menümüz, yenilikçi ve sürdürülebilir bir anlayışla bu ekip çalışmasının eseri olarak öncelikle her ürün bizzat kendi tadımımızla test edildikten sonra menüde yerini alır. Mutfak ekibinin tecrübesi yanında aldığımız tüm ürünler fiyattan bağımsız lezzet, tazelik ve devamlılık açısından titizlikle bizzat tarafımızdan seçilerek mutfağımıza girebilir. Menümüz alakart, set menü, çocuk menüsü, tadım menüsü olmak üzere farklı seçeneklere göre hazırlanır, mevsimsel faktörler dikkate alınarak seçimler ekibimizle beraber mutlaka misafir değerlendirmeleri dikkate alınarak yapılır.
Misafirleriniz tarafından en sevilen ve sık tercih edilen ürünleriniz hangileri?


En zor soru bizim için bu soru olsa gerek :) Ürünlerimiz bizim beğeni ile servis ettiğimiz misafirlerimizin görüşleri ile hep daha iyiyi ortaya koymak için geliştirdiğimiz seçeneklerden oluştuğu için sevilen ve tercih edilen listemiz oldukça uzun olacaktır. :) sıcak ve soft içecekler olarak misafirlerimize milshakelerimiz, churcıll ve soğuk kahvelerimiz kahvaltı olarak Van’ının bilindiği üzere serpme kahvaltısı meşhur olduğundan dolayı sabah kahvaltıları tercih edilen menülerimizdendir.



Eklemek istedikleriniz…

Sonuç olarak Her kesime seslenen bir kafe ortamı sağladık. Kadın olarak cinsiyetçi bir toplumda yaşadığımız için bu sektörde birçok zorluk çektim. Fakat hiçbir şey beni işimden alıkoymadı. Ben her zaman işime sadık ve azimli bir şekilde devam ettim. Dikkat ederseniz  Kültür sokağında kırka aşkın kafe bulunmakta ve bir çok işletmeci bay işletmeci..  Tek kadın olarak ben kafeyi işletmekteyim. Kadınların her zaman ayaklarının üzerinde durması gerektiği düşünmekteyim. Kadınlarımızın hayatta ve sosyal alanda var olduğunun göstergesi olmak isterim ve bu zorlukları hiçbir kadının yaşamasını istemem. Bütün kadınlar kendi ayakları üzerinde durmalı ve erkek egemenliğinin altına girmemeli. Özgür ve güçlü olun. Van Taraf gazetesine  bizde teşekkür ederim.. Van Taraf Gazetesi Van Haber

Haber: Abdulrahim YEŞİLAĞAÇ Aydeniz TEMEL...
 

Van Taraf gazetesi olarak Nuran Hanıma hoş sohbet ve röportajı için teşekkür ederiz.

Nuran Başaran Sokak Lambası Van Taraf Gazetesi Van