Bingöl'de 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

TAKİP ET

Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 5.9 merkez üssünü ise Bingöl-Karlıova olarak açıkladı.

Kandilli Rasathanesi'nden alınan bilgilere göre, saat 17.24'te Bingöl'ün Karlıova ilçesinde 5.8 büyüklüğünde yerin 5 km derinliğinde bir deprem meydana geldi. Deprem; Erzurum, Diyarbakır, Muş ve Elazığ gibi çevre illerde de hissedildi.

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, "Depremde bir karakolumuzun gözetleme kulesi yıkıldı, 3 kişi yaralı. Bölgede ölü bilgisi yok şu anda." dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu depremle ilgili sosyal medyadan yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

Bingöl-Karlıova ilçesinde meydana gelen 5.7 büyüklüğünde depremde Valimizden aldığımız ilk bilgiye göre Karlıova-Kaynarpınar J.Krk.K.lığı nöbet kulesi yıkılmış, 1 Güvenlik Korucumuz göçük altında kalmış, 2’si de hafif şekilde yaralanmıştır.

Köylerimizde tarama devam etmektedir.

Vatandaşlar, depremin yarattığı korkuyla sokaklara çıktı. İlk bilgilere göre, depremde 3 kişinin göçük alında kalarak yaralandığı açıklandı. AFAD, UMKE, Kızılay ekipleri bölgeye hareket etti.



AYLAR ÖNCE UYARMIŞTI
Prof. Dr. Naci Görür aylar önce yaptığı bir konuşmasında, "Bingöl Karlıova'ya doğru, Palu ve ötesine dikkat etmek lazım biraz. Veya Adıyaman, Malatya yöresi. Ve oradan Maraş'a olan kesimlere özenli olmak lazım" ifadelerini kullanmıştı.