Belediye Van Spor 2. Lig'e Merhaba Dedi...

TAKİP ET

Sezona şampiyonluk hedefi ile başlayan, zaman zaman sıkıntılı dönemler geçirerek bu hedefinden uzaklaşan ancak ligin ikinci devresinde üst üste aldığı galibiyetlerle ligi 3. sırada tamamlayarak play-off'a kalan Van Büyükşehir Belediyespor, hedefine play-off maçları sonunda ulaştı. TFF 3. Lig 2. Grup Play-off Final müsabakasında Esenler Erokspor ile karşılaşan Van Büyükşehir Belediyespor, rakibini 2 – 1 mağlup ederek, hasreti sona erdirdi ve tüm Van'a 2. Lig sevinci yaşattı.

VanTarafGazetesi - TFF 3. Lig 2. Grup Play-off yarı final ilk maçında deplasmanda Karşıyaka ile 0 – 0 berabere kalan, rövanş maçında ise rakibini sahasında 2 – 1'lik skorla mağlup eden Van Büyükşehir Belediyespor, TFF 3. Lig 2. Grup Play-off finaline çıkmayı başardı. Bir diğer maçta Kızılcabölükspor'u saf dışı bırakarak Play-off finaline çıkan Esenler Erokspor, finalde Van Büyükşehir Belediyespor'un rakibi oldu.
Grubun iki güçlü ekibi, play-off final maçında Ankara Eryaman Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Arda Kardeşler'in düdük çaldığı maçta, Van Büyükşehir Belediyespor taraftarları takımı yalnız bırakmadı. Van ve birçok ilden Ankara'ya onlarca otobüsle giden Vanspor taraftarları, 90 dakika boyunca susmadan tezahüratlarda bulundu.
Zorlu müsabaka sonunda maçı 2 – 1 kazanan Van Büyükşehir Belediyespor, uzun yıllardır hasretini çektiği bir üst lig hedefine ulaşmış oldu. Bütün kentte sevinç ve mutluluk hakim olurken, Ankara'da da futbolcular ile taraftarlar, bir üst lige çıkmanın mutluluğunu doyasıya yaşadı.
Ankara'da oynanan final maçına Esenler Erokspor Mehmet Doğan, Sinan Morgil, Erhan Karayer, Rahmi Muhammet Akyazı, Efe Can Çölbekler, Berat Satılmış, Alper Karaman (Dk. 46 Halil Çelik), Melih Kabasakal, Şahin Fıstıkçı ve Sefa Durmuş(Dk. 75 Eray Pazar) ile çıkarken, Van Büyükşehir Belediyespor ise sahaya Salih Şenbaş, Soner Birinci, Samet Cantürk, Barış Gök, Yakup Demir (Dk. 89 Burçak Özkanca), Batuhan Er, Emrah Tacir (Dk. 70 Emre Toptan), Serdar Cansu, Oktay Aydın ve Güney Tutcuoğlu (Dk. 74 Umut Koray Öz) ile çıktı.
Van Büyükşehir Belediyespor 13. dakikada gelişen atakta golcü ismi Batuhan Er ile öne geçti. 1 – 0.
Maçın ilk devresi bu skorla tamamlandı.
Maçın ilk devresinde oyunun üstünlüğü Van Büyükşehir Belediyespor’da iken ikinci devrede daha atak oynayan ekip Esenler Erokspor oldu.
Esenler Erokspor aradığı golü 76. dakikada Efe Can Çölbekler ile buldu. 1 – 1.
Bu golden sonra Van Büyükşehir Belediyespor, önemli bir atak geliştirdi. Ceza sahasına yapılan ortaya Yakup Demir yükselirken, Esenler Erokspor kalecisi sert bir müdahalede bulunarak Yakup’u düşürdü. Maçın hakemi tereddüt etmeden penaltı noktasını gösterdi. 88. dakikada penaltı atışını kullanmak üzere topun gerisine geçen golcümüz Batuhan Er, Vanspor’un 2. Lig’de olduğunu söyledi. 2 – 1.
Maçın geri kalan dakikalarında başka gol olmayınca Van Büyükşehir Belediyespor maçı 2 – 1 kazanarak, günün anısına kupasını aldı ve 2. Lig’e yükseldi.
Haber: Umut Tarhan