BELEDİYE EŞ BAŞKANLIĞI SAYIŞTAY'DAN İNCELEME TALEP ETTİ

TAKİP ET

İpekyolu Belediye Eş Başkanlığı, Sayıştay'dan müfettiş talebinde bulunarak, kayyum döneminde yapılan harcamaların usule ve yasalara uygun olup olmadığına ilişkin inceleme talebinde bulundu.

VanTarafGazetesi-İçişleri Bakanlığı tarafından İpekyolu Belediyesi’ne 11 Eylül 2016’da Kanun Hükmünde Kararname (KYK) ile kayyum atanmış ve BDP’li eş başkanlar görevden alınmıştı. En son 31 Mart’a yapılan yerel seçimlerde halk iradesi ile İpekyolu Belediye Eş Başkanlığına Şehsade Kurt ve Azim Yacan seçildi. Kayyum yönetiminde olan birçok belediyede yapılan usulsüzlükler kamuoyuna yansımıştı. Bunun üzerine İpekyolu Belediye Eş Başkanlığı tarafından ayrıntılı ve şeffaf bir inceleme yapıla bilmesi için Sayıştay Başkanlığından müfettiş talebinde bulunuldu. Müfettiş talep tutanağında, Sayıştay Başkanlığından Ekim 2016 ile Nisan 2019 tarihler arasındaki dönemde belediyenin gelir, gider ve mallarına ilişkin hesap ve işlemlerinin kanunlara ve hukuki düzenlemelere uygun olup olmadığının tespit edilmesi için müfettiş talep edildi.
İpekyolu Belediye Eş Başkanlığı, yapılan bu taleple halkın doğru ve şeffaf bir şekilde belediyenin harcamalarından haberdar olacağını ve ortada bir suç varsa Sayıştay raporlularıyla yargı yoluna başvuracaklarını kaydetti.