BASINA VE KAMUOYUNA

TAKİP ET

Daha göreve geldiğimiz ilk günden bu yana belediyemiz aleyhine olumsuz algı yaratmak amacıyla 'Habercilik' adı altında kara propaganda faaliyeti yürüten bazı yayın grupları, bugün yalan ve iftiralarına bir yenisini eklemiştir.

VanTarafGazetesi- Vanpostası” isimli internet sitesinde ‘Ziya Türk’ imzasıyla yayınlanan “İpekyolu Belediyesi’nin HDP’li Başkanı Azim Yacan’dan engellilere büyük darbe” başlıklı haberin başlığından anlaşılacağı daha baştan niyetini ortaya koyan ‘malum yayın organı’ kurumumuz aleyhine mesnetsiz iddialarını sürdürüyor.
Gerçekleri adeta ters yüz eden ve algı yaratmak amacıyla yazıldığı belli olan haberde iddia edildiğinin aksine Engelsiz Yaşam Merkezinin bulunduğu bina HDP’li İpekyolu Belediyesi tarafından Çocuk Kreşi olarak planlanmış ve yapımı 2015 yılında HDP’li belediye tarafından tamamlanma aşamasına geldiği sırada atanan Kayyım Cemil Öztürk tarafından Engelsiz Yaşam Merkezi’ne çevrilmiştir.

İpekyolu Kayyımı Cemil Öztürk, hem kayyım hem kaymakam olmasının verdiği avantajı ile 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşen Mahalli İdareler Genel Seçimlerine sadece bir hafta kala belediyemize ait binayı aynı gün içinde iki imza ile İpekyolu Kaymakamlığı’na devretmiştir.

31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimlerinin ardından göreve gelmemizle birlikte engelsiz yurttaşlarımızın mağdur olmaması için belediyemize ait 4 kiralık aracımız ve maaşları belediyemiz tarafından ödenen 20 personelimiz engelsiz yaşam merkezinde çalışmaya devam etmiştir.

Hal böyle iken, mevcut araçların resmi ihale sözleşmesinin sona ermesinin ardından ilgili şirketler araçlarını geri çekmiştir.
Haberde bahsi geçen 20 personelimiz ise geçici görevlendirme ile çalıştıkları Engelsiz Yaşam Merkezi’nde görevlendirme sürelerinin dolmasının ardından yasal mevzuatlara uygun bir biçimde kurumumuza geri dönüşleri sağlanmıştır.

Kaldı ki; söz konusu Engelsiz Yaşam Merkezinin belediyemize yeniden devri için İpekyolu Kaymakamı Cemil Öztürk’e ilettiğimiz talebimize ise keyfi bir biçimde yanıt verilmemiştir.
Göreve geldiğimiz Nisan 2019’dan bu yana özel gereksinimi olan yurttaşlarımızın engelsiz bir yaşam sürmesi için birçok çalışma yürüttük.

Göreve başlar başlamaz engelsiz bir yaşam için sahada çeşitli çalışmalar yürüttük. Dezavantajlı yurttaşlarımızın kullanabileceği yaşam alanları yarattık. Parklarımıza özel gereksinimi olan yurttaşlarımızın araçları için şarj cihazları bıraktık ve yine bu yurttaşlarımızın evlerinin giriş-çıkışlarımı rampalar yaptık. Maraş Caddesinde bulunun Engelsiz Cafemiz, belediyemizin desteği ile çalışmalarını sürdürürken, 10 engelsiz yurttaşımız burada çalışmaktadır.

‘Engelsiz Yaşam Merkezi’ tamamen İpekyolu Kaymakamlığının tasarrufunda olup kurumumuzla bir ilişkisi kalmamıştır. Engelsiz yurttaşlarımız Belediyemiz tarafından değil, bizzat Kayyım Cemil Öztürk tarafından mağdur edilmiştir.

Belediyemiz engelsiz yurttaşlarımız için bundan sonra da hizmet üretmeye devam edecektir.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.