Avcı: Kayyum ve kayyum zihniyeti defolup gidecek

TAKİP ET

Demokrasi Nöbeti'nin 46'ıncı gününde konuşan Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Mustafa Avcı, "Kayyum ve kayyum zihniyeti defolup gidecek ve biz görevimizin başına geçeceğiz. Direnişimiz mutlaka kazanacaktır" dedi.

VanTarafGazetesi-Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) 5 belediyeye atanan kayyumlara karşı başlatılan Demokrasi Nöbetleri’nin 46'ıncı gününe ulaştı. Van’da HDP İpekyolu ilçe binası önünde tutulan nöbet eylemine bugün HDP'li milletvekilleri Murat Sarısaç, Muazzez Orhan’ın yanı sıra Barış Anneleri ile çok sayıda yurttaş katıldı.

"Direne direne kazanacağız", "Eşbaşkanlık mor çizgimizdir" "Kayyum gidecek halk gelecek" sloganlarının atıldığı bugünkü eylemde ilk konuşmayı Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Mustafa Avcı yaptı.

'MÜCADELEMİZ BU ÜLKENİN GELECEĞİNİ KARARTMAK İSTEYENLERE KARŞI'

Kayyumların zulüm olduğunu, zulümlere karşı durmanın ise en meşru hak olduğunu söyleyen Belediyesi Eşbaşkanı Mustafa Avcı, mücadelelerinin sadece kayyum pratiğine karşı değil, ülkenin geleceğini karartmak isteyenlere karşı olduğunu ifade etti.

Aydınlık bir gelecek, demokrasi, kardeşlik, barış, hak ve özgürlükler için mücadele ettiklerini vurgulayan Avcı, kayyumları karşı ortaya konulan bu duruşun, onurlu bir duruş olduğunu ve amaçlarına mutlaka ulaşacaklarını kaydetti.

'KAYYUM ZİHNİYETİ DEFOLUP GİDECEK'

Avcı, konuşmasında ülkedeki televizyon kanallarında HDP ve Kürtlerin tartışıldığını, ancak tek bir temsilcinin bu tartışmalara dahil edilmemesi üzerinde de durdu. Avcı, "HDP bu ülkenin aydınlık geleceğidir. Er ya da geç HDP'nin siyasi programı bu ülkenin yönetiminde yer alacaktır. HDP, 82 milyonu bir arada eşit, özgür bir vatandaş olarak ve hiçbir ayrım gözetmeden kendi özgürlükleriyle, demokratik bir ortamda yaşatmak isteyen bir partidir. Belediyecilik anlayışımızda bundan besleniyor. Biz 3 aylık pratiğimizle belediyesi bizden olmayan ilçelere daha çok hizmet götürdük. Particilik ve ayrımcılık yapsaydık, o zaman hangi belediyelere hizmet götüreceğimiz belli olurdu. Dolayısıyla kayyum pratiğini mahkum etmek üzere bir çalışma yürüttük. Kayyum 2.5 yıllık süreçte sandık sonuçlarına göre hizmet götürüyordu. Sandık sonuçlarına göre, bu halka hizmet götürülmez. Çivi bile çakılmamış köylerimiz var. Biz onların musluklarını kıstık ve halka hizmet götürdük. Kayyum ve kayyum zihniyeti defolup gidecek ve biz görevimizin başına geçeceğiz. Direnişimiz mutlaka kazanacaktır" dedi.

Demokrasi Nöbeti, Avcı’nın konuşması sonrasında atılan sloganlar, söylenen şarkılar ve seslendirilen şiirlerle sona erdi.