ARA Kİ 'EN' BULASIN

TAKİP ET

Sabah evden çıkarken billboardlarda gördüm... "Van'ın En'leri Başlıyor" diye

Sonra Bitlis'e geçtim. Hani şu beğenmediğimiz Bitlis!...

Hani denizi, sahili olmayan, tepelerin arasına sıkışmış Bitlis. Gidin de görün.

Okullar, yurtlar, sağlık kuruluşlarının çoğunda Bitlisli bir işadamının ismi yazılı.

Sonrasında Van'a döndüm. Edremit'ten tutun da üniversite kavşağına kadar, bir- iki okul dışında Vanlı işadamının ismi yazılı bir kümes dahi göremedim.

Sonrasında naçizane bu satırları kaleme alma zarureti htim Orhan Gardaş... Niyet, gayet masumane ve takdire şayan bir niyet.

Elbette ki her coğrafya, kültürel, turistik, tarihi değerlerini öne çıkardığı gibi, kentinin yükselen ve takdiri hak eden, kişi ve kurumları da kamuoyuyla buluşturmalıdır..

Ama Orhan'ım, bu elbise bu kente uymaz. Ya fazla geniş gelir ya da fazla dar.. Hani, samanlıkta iğne aramak gibi bir şey. Orhan'ım... Gerçi şevkini kırmayayım ama xalo vallahi işin zor.

Adı üzerinde 'EN'... 'EN' demek, Farkındalık yaratan, olağandışı, meziyetli, alanında değişim yaratan, kabul gören vs.. Eee peki, sen Allah'ına, bu kentte böylesi babayiğitler ya da kurum ve STK'lar mevcut mu? Samanlıkta iğne bulunur mu!!! Simdi kalkıp büyük bir zahmet ve meşakkatle bir program yapacaksın.

12 dalda 'EN' arayacaksın!!! İş insanı, kurum, STK, özel kuruluş vs.vs.. Sonrasında vatandaşa soracaksın,

"Van'ın 'EN'i kim?" Eee... garibim vatandaş nasıl karar verecek!!! Vatandaştan ne cevap vermesini bekleyebilirsin!!! Örneğin, 'TEDAŞ ya da VEPSAŞ (herneyse)' mı diyecek!!!

Yani pandemi sürecinde faturaları şişirip şişirip kapalı işyerlerine gönderen VEPSAŞ. Ya da onun yumurta ikizi AKSA.. Başkan... Sen kendin bile buna inanır mısın?

Ya da, gün boyu kentin sıcak parasını toplayıp aksam batıya transfer eden, keyfince ürünlerin fiyat etiketlerini değiştiren, denetimden adeta muaf 'MİGROS, CARREFOUR, BİM, A101 'gibi marketler mi kentin 'EN'leri olacak!! Orhan kardeş... Emin ol ki diğer cephelerde de durum farklı değil.

Dostum... Sapla saman birbirine karışmış. Kurt, kuzu postuna bürünmüş. Biri birinden ayırmak na mümkün... Az önce sana Bitlis'ten söz ettim.

Git gör. Eğer seçilecek ise, Bitlis', Ağrı, Kayseri'den 'EN' seçilir. Adamlar memleketlerini ihya etmiş.

Benim memleketimin iş insanları da parayı bulduğu gibi soluğu, İstanbul, İzmir, Bursa'da almış (birkaç memleket sevdalısı istisna)... Sen Allahın...

Memlekette 'EN' olacak kurum mu var!!!