Alpaslan Öğretmen Lisesi Geleneksel 3.Mezun Buluşması Van da yapıldı.

TAKİP ET

Alpaslan öğretmen lisesi geleneksel 3.mezun buluşması Türkiye'nin çeşitli illerinde gelenler, Van da buluştular.

VanTarafGazetesi -  Alpaslan öğretmen lisesi geleneksel 3.mezun buluşması bu hafta sonu yapıldı. Buluşmaya mezunlarla eski öğretmen ve yöneticiler Türkiye’nin değişik yerlerinden katılımda bulundular. Emekli beden eğitimi öğretmeni Şinasi kara; bu tür buluşmalar sadece eski anıları tazelemek için değil, eski kuşak eğitimcilerle yeni kuşak eğitimcilerin bilgi aktarımı,eğitim sorunları,okulun fiziki ve diğer alanlarla ilgili sorunlarına yönelik çözümlerin üretilmesi için anlamlı bir buluşma olduğunu belirtti.

Mezunlar adına önceki Van Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin de; Bu tür buluşmaların eğitimde yeni gelişme ve değişimlerin paylaşımın okuldan mezun olan ve şu anda iş dünyasında olsun, eğitim siyaset kültür politika alanlarında birikimlerin paylaşılması ve okulun problemlerinin giderilmesi için örnek bir çalışma olduğunu belirtmiştir.

Bir diğer mezun Türkiye’nin en büyük kitap merkezi sahibi Kutbettin Bingölballı ise; üç yıldır süren bu buluşmalar neticesinde hem Alpaslan öğretmen lisesine hem de Erciş mesleki ve teknik Anadolu lisesine mezunların katılımıyla birer okul Kütüphanesi kazandırılmıştır. Mezunların okula olan duyarlılığı pekiştirilmiştir. Aynı buluşma bir sonraki sene tekrar yapılacaktır.