Akdamar Hastanesi'nden yangın tatbikatı!

TAKİP ET

Özel Akdamar Hastanesinde hem eğitim semineri hem de yangın tatbikatı yapıldı.

 

 

Akdamar Hastanesi’nde il Sağlık Müdürlüğü, AFAD ve İtfaiye ekipleriyle ortaklaşa yangın tatbikatı gerçekleştirildi.

 

Özel Akdamar Hastanesi' nde düzenlenen tatbikatta senaryo gereği hastanenin ameliyat bölümünde yangın çıktı. Çıkan yangın sonrası hemen itfaiye ve 112'ye haber verilirken acil hasta ambulans ile başka hastaneye sevk edildi. Dumandan etkilenen yaralılara olay yerinde müdahale edildi. Başarılı geçen tatbikatta ekipler, 40 dakika içerisinde 1 kişinin hayatı kurtardı. Vaneskpres 

 

Van Özel Akdamar Hastanesi genel müdürü Neval Özgökçe, tatbikatın başarıyla tamamlandığını belirterek, "Her an, her şey olacakmış gibi hazırlıklı olmak zorundayız Acil durumlarda yangın durumunda nasıl davranılması gerektiğini ve personelimizi eğiterek yardımcı olmaya çalışıyoruz " dedi.

Özgökçe, dönem dönem olası afetlere karşı tatbikatlar uyguladıklarını belirterek yaşadığımız sürece yangın, deprem, sel vb. gibi afetlerle karşı karşıya kalabiliriz. Önemli olan afetlerde paniğe kapılmadan yapılması gerekenleri doğru biçimde uygulamaktır. Akdamar hastanesi olarak olası bir afet durumunda neler yapılması gerektiğine dair eylem planımızı hazırlayarak uyguladık. Akdamar Hastanesinin afet ekibi olası afetlere karşı müdahale için her zaman hazır beklemektedir.

 

UMKE, AFAD, İl Sağlık müdürlüğü, Emniyet ve Van Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekibine, teşekkür ediyorum.

Ak damar hastanesi tatbikat Neval özgökçe Müdür