AK Parti Van Milletvekili İrfan Kartal TBMM Genel kurulunda konuştu

TAKİP ET

AK Parti Van Milletvekili İrfan Kartal, 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifinde yer alan Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının bütçesi üzerine AK Parti grubu adına söz aldı.

Bölgede yaşayan çocuklarımızın ve gençlerimizin okumaya ilişkin ilgilerinin artırılması ve nitelikli vakit geçirebilmeleri amacıyla toplam 43,2 milyon TL kaynakla 192 proje kapsamında semt kütüphaneleri kurulmuştur.

 

Van’da ve diğer illerimizde Tarihi kimliğe sahip alanların canlandırılarak ekonomiye ve turizme kazandırılması amacıyla 40,1 milyon TL bütçeyle 32 adet proje desteklenmiştir.

 

Bölgemizde bilim ve fikir atölyeleri kurulmuş, 8 adet gençlik merkezi, 3 adet kültür ve sanat evi, 1 adet spor kompleksi ve 1 adet kadın ve toplum merkezi kurulmuştur.

 

Değerli Milletvekilleri;

DAP İdaresinin 2022 yılı proje bütçesi toplam 287 Milyon 806 bin TL olup, Bölgemize çok önemli katkılar sunmuştur.

Ayrıca DAP İdaresi seçim bölgem olan Van’da da birçok önemli projeye destek sağlamıştır. Toplam 127 projeye 144 milyon TL ödenek aktarılmıştır.

 

 

Ülkemizde önemli bir mesele olarak çözüm bekleyen, bölgeler arası gelişmişlik farklarının giderilmesi konusunda Kalkınma İdareleri ve Ajanslar çok kıymetli işler yapmaktadırlar. Bölgemizin gelişmesi adına üreten, teşvik eden ve destekleyen başta Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Sanayi ve Teknoloji Bakanımıza, Kalkınma Ajansları Genel Müdürü, DAP İdaresi Başkanı ve tüm çalışanlarına bir kez daha teşekkür ediyorum.

 

2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifinin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyor, Gazi Meclisimizi saygıyla selamlıyorum.

Wanhaber 

İrfan Kartal Ak Parti Van TBMM