3 Aralık Dünya Engelliler Günü Van'da Muhteşem Bir Şekilde Kutlandı.

TAKİP ET

3 Aralık dünya engelliler günü münasebetiyle Van'da özel bir okul tarafından coşkuyla kutlandı.

Her yıl özenle kutlanan 3 Aralık dünya engelliler günü bu yıl ise halaylarla kutlandı ve çocukların böylesi özel bir günde hatırlanması adeta duygulandırdı. 

Van Taraf Gazetesi'ne açıklamalarda bulunan okul müdürü ve öğretmenler duygularını şöyle dile getirdiler.

Eda Gündoğdu Aydinç Psikolog

3 Aralık Dünya engelliler günü münasebetiyle kurumumuz özel çiçekler özel eğitim ve Rehabilitasyon merkezinde değerli velilerimiz ve sevgili öğrencilerimizle etkinlik düzenledik. Bu vesile ile engelli öğrenci ve ailelerine kendileri için müstesna olan böyle bir günde bugün olduğu gibi yarınlarda da yanlarda olacağımız ve kendilerine her türlü kaliteli çağdaş bir eğitim sunacağımızı belirtmiş olduk

Necati Çellik

Uzman öğretmen

Özel günler her birey için önemlidir. 3 Aralık Dünya engelliler günü de özel bireyler için ciddi bir anlam ve öneme sahiptir. Böyle bir günde özel bireylerimizin yanında olmaktan ve onların hayatlarına dokunmakla kendimi şanslı hissediyorum diye konuştu.

Aslıhan Yaşar yağan

Uzman öğretmen

Bugün 3 Aralık Dünya engelliler günü engelliler ile ilgili farkındalığın oluşturulması için önemli bir gün. Temennim belli bir zaman aralığına sıkıştırılmadan engelliler ile ilgili farkındalığın her daim zihinde tüm gerçeklerle yeşermesi önemli dedi.

Engelli öğrenci velisi

 

Kurumumuzun çocuklarımız için böyle bir günde düzenlemiş olduğu bu etkinliği değerli ve anlamlı buluyorum. Her zaman çocuklarımızın eğitimi ile yakından ilgilenen ve bize bu yolda ışık tutan tüm eğitimci arkadaşlara çocuğu ve tüm engelli bireyler adına özellikle teşekkür ediyorum. Ayrıca özel çiçekler Özel Eğitim ve Rehabilitasyon merkezine de her anlamda bize sundukları destekten dolayı teşekkür ediyorum. Özel Eğitim olmadan Çağdaş Eğitim olmaz dedi.

Doğu Anadolu Özel Eğitim Kurumları (DÖKDER) başkanı Yusuf Ertaş 3 Aralık Dünya engelliler günü dünyada olduğu gibi ilimiz ve kurumlarımızda da coşkuyla kutlandı. 3 Aralık engelliler gününün özel çocuklarımıza farkındalık yaratmak onların yaşamış oldukları sorun ve sıkıntıları dillendirmek amacı gidermektedir. Bizler de hem kurumumuz hem üye kurumlarımız bu farkındalığı yaratmak özel çocuklarımızın yaşamış olduğu sıkıntıları dillendirmek için her türlü etkinliği yaptık ve yanlarında olduğumuzu hissettirdik. Bu vesile ile tüm özel çocuklarımızın 3 Aralık Dünya engelliler günü kutluyor ve insanlığın farkına varmalarını umut ediyorum şeklinde konuştu. 

Van Taraf Gazetesi Van Haber 

Öğretmen özel engelli dünya Yusuf Ertaş Van okul dunya engelliler çocuklar öğretmen Aralık