Erdoğan ve Bakan Bilgin'den peş peşe yeni Temmuz zammı ve enflasyon farkı mesajı!

TAKİP ET

Temmuz zammı için bir aydan az bir zaman kala, Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den peş peşe asgari ücret, enflasyon farkı ve Temmuz zammı ile ilgili açıklamalar geldi. Başkan Erdoğan, Temmuz ayında enflasyon farkları ile her kesimin rahatlatılacağını vurgularken, Bakan Bilgin ise, "Vatandaşa 'Benim devletim benim yanımdadır' dedirtecek düzenlemeyi Türkiye gerçekleştirecek durumdadır" ifadelerini kullandı. İşte detaylar...

ERDOĞAN VE BAKAN BİLGİN'DEN PEŞ PEŞE TEMMUZ ZAMMI VE ASGARİ ÜCRET MESAJI

Başkan Erdoğan ücretlilerin gelirindeki azalışı telafi edecek adımlar atıldığına dikkat çekerek, "Asgari ücreti yüzde 200'e yakın, dolar cinsinden ise yüzde 100'e yakın artırdık. Temmuz ayında da enflasyon farkları ile milletimizin her kesimini rahatlatacağız" diye konuştu. Bakan Bilgin de benzer yönde açıklamalar yaptı. Bilgin, "Temmuz ayında bütün çalışanların yüzünü güldürecek, hiç olmazsa enflasyona karşı 'Benim devletim benim yanımdadır' dedirtecek bir düzenlemeyi de Türkiye gerçekleştirecek durumdadır" dedi.

'ÜCRETLİLERİN GELİRLERİNDEKİ AZALIŞI TELAFİ EDECEK ADIMLAR ATIYORUZ'

Başkan Erdoğan, "Yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla ile büyümeye dayalı Türkiye Ekonomi Programı'nı kararlılıkla uygulamaya devam edeceğiz. Ücretlilerin gelirlerindeki azalışı telafi edecek adımlar atıyoruz.

 

Artık Türkiye'nin yüksek faizle ülkesini soydurmayacak, istihdamla ayakta tutacak, cari fazlayla güçlendirecek bir yola ihtiyacı vardır. Hedeflerimizden de programımızdan da çalışmalarımızdan da kararlılığımızdan da en küçük bir geri adım atmak olmayacaktır. Herkesin hesabını, planını buna göre yapmasını özellikle tavsiye ediyorum.

'FAHİŞ FİYAT ARTIŞLARINA KARŞI HUKİKİ VE İDARİ TEDBİLER ALIYORUZ'

Rasyonel gerçeklerle izah edilemeyecek fiyat artışlarına karşı hukuki ve idari tedbirler geliştiriyoruz. Türkiye'nin siyasi ve ekonomik tökezlemesini isteyenlerin hevesini bu defa da kursaklarında bırakacağız.

 

 

'ASIL MÜJDELER BUNDAN SONRA YAPACAKLARIMIZDA GİZLİDİR'

Asıl müjdeler, asıl kazançlar, asıl sevinçler bundan sonra yapacaklarımızda gizlidir. Milli gelirimizi 958 milyar dolara kadar çıkarmışken Gezi olayları ile başlayan çok yönlü saldırılarla hedefimizin gerisinde kalındı, bunlar olmasaydı 1,5 trilyon dolar sınırını aşmış olacaktık" dedi.