Yeşilağaç Sordu Öz Cevapladı...

TAKİP ET

Van Taraf Gazetesi Genel yayın yönetmeni Abdulrahim YESİLAGAÇ sordu… Güzellik uzmanı Özge Öz Cevapladı.

Türkiye'de güzellik salonlarının ardı ardası kesilmiyor. Merdiven altı güzellik salonlarının insan sağlığı açısından zararlı olduğunu vurgulayan Öz, merdiven altı salonlara caydırıcı cezaların verilmesi durumunda salonların da temiz olacağını söyledi.

Özge nur Akdaş 1993 Van doğumlu, dokuz Eylül üniversitesi- Eskişehir üniversitesi mezunu. Uzun yıllar İzmir de eğitim hayatımı tamamlayıp kariyer hedefimi tamamladıktan 23 sene ardından tekrar Van'a geldi. Kurumumuzun uzman estetisyen’i Aliye öz ile dönüş yaptık. İzmir de başlayan kariyer hedefimizi Van da halkımıza hizmet etmek amaçlı ile sürdürmekteyiz burada bizi sevenler ile birlikte büyümekte ve ailemizin üyeleri hızla çoğalmaktadır.

 

1. Vanda çok sayıda güzellik salonu mevcut sizce merdiven altı varmı...? kimi resmi ne düşünüyorsunuz.

 

"Resmî kadar illegal yollarla açılan bir sürü sizin deyiminizle de merdiven altı insan sağlığı ile oynayan bir çok güzellik salonu var bunlarla ilgili sıkı denetimler yapılmalı ve yaptırımları ağır olmalı belki bu caydırıcı olabilir .. Uğraştığımız sektör insan sağlığı olduğu için resmî belgeler dâhilinde açılmalı ve denetimlerin sürekliliğine tabi olmalı."

 

 

2. Van ilinin karasal bir iklime sahip olduğunu bilmekteyiz, bu bağlamda iklim şartlarına göre ne tür önlemler almamız gerek cilt bakımı anlamında.

 

"yağmurlu veya güneşli hava fark etmeksizin önceliklimiz antioksidan özelliği ve özellikle mineral ve C vitamini bakımından zengin güneş kremleri tercih edilmeli. Nemsiz kuru bir sıcak iklime sahip burası bu sebeple direk bronzlaşmaya sebebiyet veriyor. Bunun yanı sıra bilmediğimiz hiç bir kremi kullanmayalım özellikle Nisan ve Eylül ayları arasında kesinlikle dermapen veya kimyasal peeling den kaçınılmalı. Günde en az 2 kez güneş kremini düzenli kullanmak zorundayız".

 

3. Çok sayıda kozmetik dükkânları açılmış olup vatandaş rast gele gidip herhangi bir urun alması sonucu beklenen tehlike nelerdir.

 

"Piyasa da birçok kozmetik ürünü dermokozmetik olarak verilmekte bu tür ürünler direk özellikle yüzümüzde güneş lekesi yapmakta ve bu lekelerin dönüşü çok zor olmaktadır yanı sıra cilt, deri rahatsızlıklarına sebebiyet vermektedir aldığımız ürünlerin dermokozmetik olmasına dikkat edelim."

 

4. Lazer epilasyon gibi cihazlar arasında gerek marka gerekse işlemsel olarak öneri tercihler ve yan etkiler nelerdir.

 

"lazer epilasyon yapacak olan danışanlar cihazı çok iyi araştırmalıdır. İşlem esnasında öncelik akımı yüksek verip kılı yakma çabasına girip deriyi yakmamalı. Bizim amacımız ve önceliklimiz kılın kökünü besleyen damarları yakıp hasar vermek değil tam tersi kökleri patlatmak. Bu sebeple ilk üç seansımızı mutlaka Alex başlık ile almaktayız. Kıllar incelip artık çıkmaz dediğimiz-ayva tüyler için ise diode lazer uygulamasına geçiyoruz. İşi bilmeyen cihaz kullanmayı bilmeyen merdiven altı işletmeler maalesef kalıcı hasarlar vermektedir Buda deri yanığı, lekelenmeye sebebiyet veriyor ve kalıcı hasarlardır".

 

 

5. Lazer veya epilasyonda garantililik söz konusu mu Yada neler yapılmalı.

 

"lazer epilasyon da kesinlikle %95-100 garanti oranı verilemez. Bizim elde ettiğimiz başarı oranımız %80-90 bandındadır. %10 luk dilimi başta hormonlarımız akabinde gıdamız, hava durumu gibi çevresel faktörler etkilemektedir. %80-90 oranı verirken de danışanlarımızdan öncelikle hormon testi istemekteyiz. Eğer sorun yoksa verdiğimiz oranın arkasındayız fakat kesinlikle bitecek diye bir söylem yoktur olamaz da".

 

 

6.Bağlı olduğunuz oda veya diğer kuruluşlardan dilek temenni ve şikâyetleriniz nelerdir

 

"Esnaf odası - Berberler odasın da kayıtlarımız bulunmaktır. En büyük dileğimiz düzenli periyodik olarak denetimlerin yapılması illegal işlem yapan kurum ve kuruluşların kapatılması. Yapılan yanlış işlemlerin vermiş olduğu güvensizlikleri çok fazla gün içerisinde danışanlarımızdan dinlemekteyiz ve bu çok üzücü .. İnsan sağlığı ile ilgili olan kişisel sağlığın en önemli noktası olan bizlerin sürekli sağlık Bakanlığı ve bağlı odalarca denetimlerin olmasını rica ediyoruz ve eksiği hatası olan işletmelerin affedilmeksizin kapatılmasını istiyoruz".

 

 

7 Halka öneriniz ve halktan beklentiniz nelerdir

 

"Halkımızın öncelikle kendilerini emanet ettiği kurumun resmî evraklarını özellikle ustalık belgelerini sorgulamalarını istiyoruz. Özellikle MEB onaylı belgelerin olduğu yerlere güven duymalarını rica ediyorum. Sağlıklarını teslim ettiği kişilerin ve kurumların hijyen kurallarına ne kadar sadık kaldıkları, yaptıkların işlemlerin ne kadar sistem de uyguladıklarını sorgulamalarını istiyorum sağlığımız söz konusu ise bunlar konuşulan masa da kalmamalı ilk izlenim her zaman önemlidir ve sorgulayıcı olmalarını rica ediyorum

 

 

8 Son olarak mesajınız nedir

"Özlerimi tamamlarken Van da bir yenilik olduğumuzu işimizi hakkıyla ve kurallarına uygun olarak yaptığımı vurguluyor ve savunuyorum. Bütün denetimlere açık olduğunu ve diğer kurumların da denetimlere tabi olmasını, yanı sıra bizim sektör de hata affedilmeyeceği için yaptırımların olmasını rica ediyorum benim salonum da da illegal işlem veya eksik evrak varsa benimle ilgili de yaptırım olabilir. Bulunduğumuz seviyeye gelirken birçok eğitim ve zorlu sınavlardan geçerek 26 belge sahibi olabildik ve 11 yılımızı alan bir süreçti Van da böyle bir yeniliğe kaşık attığımız için mutluyuz kocaman bir aile olduk ve büyüyoruz danışanlarımızla sadece işlem esnasında değil de günlük hayatta da sıcaklığımız her daim devam ediyor. Bizi tanımak isteyen işlemler hakkında doğru Bilgi almak isteyen kim varsa Özge öz ekibi olarak kapımız açık bekleriz".