Yeniden Refah Partisi Van İpekyolu adayı: Göreve gelirsek ilçede maaş girmeyen ev kalmayacak

TAKİP ET

Van'da yapılan proje tanıtım toplantısında konuşan Yeniden Refah Partisi İpekyolu Belediye Başkan adayı Mehmet Bilici, kayyım politikalarını eleştirerek göreve gelmeleri durumunda kentte maaş girmeyen ev kalmayacağını söyledi.

Son zamanlarda kentteki adayların, başta emeklilere olmak üzere verilen sözlere tepki gösteren Bilici, “Seçim yaklaşınca vaatler de havada uçmaya başladı. Peki buradan soruyorum, siz yıllardır bu görevdeydiniz niye bugüne kadar bunları yapmadınız, kim elinizi tutuyordu?” dedi. Kent imarinin kişiye özel değil halkın sorunlarını çözecek şekilde olacağını da dile getiren Bilici, 18. Madde ile yıllardır kentte büyük bir tahribat yaratıldığını dile getirdi.

Kuyruklara tepki

İktidar partisinin 20 yıldır görevde olduğunu vurgulayan Bilici, “Bakın Et-Balık Kurumu’nun önünde insanlar kilometrelerce kuyruk oluşturuyor. Buna mecliste 6 milletvekili bulunan DEM Parti de ses çıkarmıyor. Bizler bu sorunun çözümü için oylarınıza talibiz,” diye konuştu.

 

“Muhtarlarımız çok zor şartlar altında görev yürütmektedir. Hâlâ konteynerlerde görev yapıyorlar. Mahalleyi en iyi bilen muhtarlardır. Göreve geldiğimizde ilk işimiz bu sorunu çözmek olacaktır,” diyen Bilici, hep birlikte kent için çalışma yürüteceklerini kaydetti.

‘Kızağa çekilen personele her kademeden görev vereceğiz’  

Van Taraf Gazetesi 

Kayyım döneminde sırf siyasi düşüncesinden dolayı birçok memurun kızağa çekildiğini dile getiren Bilici, “Ben buradan söz veriyorum. Göreve gelirsem, eğer yeteneği varsa; düşüncesi ne olursa olsun bu memur hak ettiği göreve gelecektir. Her kesime eşit ve tarafsız davranacağız,” diye konuştu. Bilici, kadın ve gençliğe yönelik de kalıcı projeler hayata geçireceklerini kaydetti.

Emeklilerin yaşadığı sorunlara dikkat çeken Bilici, emeklilere gereken her türlü desteğin sağlanacağını kaydetti.

VASKİ’den gelen yüksek faturalara da dikkat çeken Bilici, kendileri döneminde faturaları yük olmaktan çıkaracaklarını aktardı. Bilici, son olarak çiftçinin durumuna dikkat çekerek, çiftçiye gereken desteğin verileceğini söyledi.

Gazetecilerin sorularını cevaplayan Bilici, adaylarını geri çekmeye yönelik iddiaların asla doğru olmadığını belirterek, kenti tekrar yeniden refah belediyeciliği ile buluşturacaklarını kaydetti.

Van Taraf Gazetesi Yeniden Refah Mehmet Bilici