Vladimir Putin duyurdu:

TAKİP ET

Tüm dünyanın merakla beklediği coronavirüs aşısında son dakika haberi Rusya'dan geldi. Dünya genelinde 20 milyonun üzerinde enfekte kişinin olduğu corona virüs ile mücadele kapsamına aşı ve ilaç çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Coronavirüs aşısı ile ilgili Rusya'dan gelen son dakika haber tüm dünyayı umutlandırdı. Rusya lideri Vladimir Putin yaptığı son dakika açıklamasında Covid-19'a karşı Moskova'da geliştirdikleri aşının Sağlık Bakanlığı tarafından onaylandığını açıkladı. Dünya Sağlık Örgütü'nden coronavirüs aşısına ilişkin flaş açıklama geldi. İşte koronavirüs aşısı ile ilgili tüm detaylar...




Coronavirüs aşısı ile ilgili Rusya'dan gelen son dakik haber tüm dünyayı umutlandırdı. Rusya lideri Vladimir Putin yaptığı açıklamasında Covid-19'a karşı Moskova'da geliştirdikleri aşının Sağlık Bakanlığı tarafından onaylandığını açıkladı. Rusya Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada sivil halkın coronavirüs aşısını ne zaman kullanabileceğine ilişkin tarih verildi.

İŞTE SON DAKİKA HABERİN DETAYLARI...









RESMEN DUYURULDU

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, daha önce deneyleri tamamlandığı açıklanan koronavirüs aşısının tescil edildiğini resmen duyurdu.

 

Son Dakika Haberi | Rusya'dan dünyaya Covid-19 aşısı müjdesi! Putin'in kızına ilk corona virüsü aşısı yapıldı | Video



 

Rus liderin verdiği bilgiye göre, Covid-19'a karşı Moskova'da geliştirilen aşı Sağlık Bakanlığı tarafından onaylandı. Putin, kısa süre içinde aşının üretimine başlamayı umut ettiğini söyledi.

 









TÜM TESTLERDEN GEÇTİ

Aşının gerekli tüm testlerden geçtiğini belirten Putin, kızlarından birinin de aşı olduğunu kaydetti.

DSÖ'DEN AÇIKLAMA

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Sözcüsü, "Covid-19 aşısına olası ön onay süreci konusunda Rus otoriteler ile yakın temas halindeyiz, süreç titiz bir gözden geçirmeyi gerektiriyor" dedi.









İŞTE KULLANIMA BAŞLAYACAĞI TARİH!

Rusya Sağlık Bakanlığı, Binnopharm JSC ve Gamaleya Enstitütüs tarafından geliştirilen ve onay verilen 'Sputnik' adlı Covi-19 aşısının

'sivil halkın' kullanımına 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren sunulacağını bildirdi