VASKİ Önünde Eylem!

TAKİP ET

Van'ın merkez İpekyolu ilçesine bağlı Bostaniçi Mahallesi sakinleri telefon şebekesi, kanalizasyon, alt yapı ve yolların olmaması gibi sorunlarının çözümü için Van su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) binasına giderek eylem yaptı.

Defalarca şikâyette bulunulmasına rağmen çözüme kavuşturulmayan sorunlar için mağdur olduklarını ifade eden sakinler, sabah saatlerinde 200’e yakın mahalleli ile Van su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) önünde eylem yaptı.

 

 

 

Bostaniçi Mahallesi’nde bulunan Sınır Sokak, Mizgin Sokak, İlhan Sokak’ta oturan vatandaşlar yıllardan beridir devam eden su ve kanalizasyon sorununun giderek arttığını ve yetkililerin şikâyetlere rağmen sessiz kaldığını söyledi. Sabah saatlerinde VASKİ önünde eylem yapan 200’e yakın mahalleli, yetkililere çağrıda bulundu. Son dönemlerde mahallelerine bir hizmetin sunulmadığını, yaşanan sorunları yetkililere sözlü ve yazılı olarak aktardığını söyleyen İzzet Kuşak, olumlu bir sonuç alamadığını belirtti. Defalarca şikâyette bulunduklarını ifade eden Kuşak, “Yıllardır bizde alt yapı yok, kanalizasyon sorunumuz var. Çukurlarla vidanjörlerle biriken pis suyu alıyoruz. Yani ayda 270-280 lira para ödüyoruz. Pis suları ortadan kaldırmak için. En son 18’inci maddeyi bölgemize koydular. Dediler ki altyapı getireceğiz. Onu da yapmadılar. Her defasında söz verip geri gönderiyorlar ama yapılan bir hizmet yok.” Dedi.

 

 

Bir başka mahalle sakini Ramazan Çelik ise, kanalizasyon ve alt yapının olmaması nedeniyle ortaya çıkan kokunun dayanılmaz olduğunu ifade etti. Çelik, “Vallahi bir misafirimiz geldiği zaman biz utanıyoruz. Çocuklarımız kokudan hep hasta oldular. Artık bu sorun bir çözüme kavuşturulsun.” İfadelerini kullandı.

 

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Mahalle sakinlerinden Okan Aldemir, kanalizasyon ve alt yapı sorunuyla 4 yıldır mücadele ettiklerini ifade ederek, “ Son 4 yılımız hep mahalledeki sorunlarla mücadele ederek geçirdik. Yetkililere gidiyoruz, o oraya gönderiyor, diğeri başka bir yere… Bizi kandırıyorlar. Oyalıyorlar. Lütfen artık çözüm bulun.” Şeklinde konuştu. Kaynak: Yeni Doğu Gazetesi- Bahar Tanrıtanır

Vaski eylem vatandaş Van Van Taraf Gazetesi