Vanlılar şehitler için yürüdü

TAKİP ET

Van'da STK ve kurumların ortaklaşa tertip ettiği organizasyon kapsamında terör saldırılarında şehit olan askerleri anmak ve terör örgütlerini telin için yürüyüş düzenlendi. Beşyol Meydanı'nda bir araya gelen Vanlılar, tekbirler getirerek Kent Meydanı'na kadar yürüdü.

Van'da STK ve kurumların ortaklaşa tertip ettiği organizasyon kapsamında terör saldırılarında şehit olan askerleri anmak ve terör örgütlerini telin için yürüyüş düzenlendi. Beşyol Meydanı'nda bir araya gelen Vanlılar, tekbirler getirerek Kent Meydanı'na kadar yürüdü.

 

Türkiye geçtiğimiz günlerde üst üste gelen şehit haberi ile adeta yasa boğuldu. Terör örgütü PKK'nın hain saldırıları sonucu 12 Türk askeri şehit olmuş bu durum tüm yurtta büyük üzüntüyle karşılanmıştı.

 

 

 

Ülke olarak yasa boğulduğumuz, 12 vatan evladının şehit olduğu hain terör saldırısını lanetlemek için STK ve kurumların ortaklaşa tertip ettiği organizasyon kapsamında Van'da 'Teröre Lanet Yürüyüşü' düzenlendi.

 

 

 

Yüzlerce kişinin katılım sağladığı yürüyüş, Beşyol Meydanı'ndan Kent Meydanı'na kadar devam etti. 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez', 'Kahrolsun PKK' sloganları atan ve tekbirler getiren Vanlılar, ellerinde uzun Türk Bayrağı ile yürüdü.

 

 

 

Kent Meydanı'nda Edremit Ulu Cami İmam Hatibi Muhammed Sizcan'ın okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavet ile başlayan programda Vanlılar adına açıklamalarda bulunan Güvenlik Korucuları Şehit ve Gazi Aileleri Federasyonu Genel Başkanı Ayhan Kahraman, terörü sert bir dille kınadı.

 

 

 

"TÜRK MİLLETİ HAİNLER KARŞISINDA DİMDİK AYAKTADIR"

 

Şehit haberlerinin kendilerini derinden üzdüğünü belirten Kahraman, "Pençe Kilit Harekât Bölgesinde yaşanan hain alçak terör saldırısı neticesinde verdiğimiz şehitler hepimizi derinden yaralamıştır. Bölge ülkelerinin istikrarına, milletimizin huzuruna ve birlikteliğimize darbe vurmaya yönelik bu terörist eylemi şiddetle lanetliyor, şehitlerimize Allah' tan rahmet, yaralı Mehmetçiklerimize acil şifalar diliyoruz. Yıllardan beri genç, yaşlı, kadın ve çocuk demeden masumları katleden eli kanlı PKK terör örgütünün gerçekleştirdiği bu hain saldırı, terörün son çırpınışlarıdır. Güvenlik güçlerimizin yurt içinde ve yurt dışında gerçekleştirdiği başarılı operasyonlar sonucunda terörün başını ezdiğimiz, dünyanın her köşesinde mazlumlara sahip çıkıp, zalimlerin karşısına dikildiğimiz ve Türkiye Yüzyılı hedefine daha bir inanmışlıkla yürüdüğümüz bugünlerde gerçekleştirilen bu saldırı, teröristlerin hangi güçler tarafından kontrol edildiğini açıkça ortaya koymaktadır. Bu terör eylemiyle, devletimiz üzerinde alçak planlar kuran işgalci İsrail ve iş birlikçi ABD'nin ülkemizdeki aparatı konumunda bulunan PKK terör örgütünün ülkemizi hangi noktaya çekmek istediğini bir kez daha açıkça görüyoruz. Terör örgütleri ve onların gizli-açık uzantılarının emellerine ulaşamayacağını, Türk milletinin her bir ferdinin hainler karşısında birlikte ve dimdik ayakta olduğunu bir kere daha tüm dünyaya ilan ediyoruz" dedi.

 

 

 

"ÜZERİMİZE DÜŞEN HER TÜRLÜ GÖREVİ ÜSTLENMEYE HAZIRIZ"

 

Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da terörün son bulması için her türlü girişime ve gerçekleştirilecek her eyleme destek verdiklerini belirten Kahraman, "Uzun yıllardan beri kanlı bir terörün acı bedeli olarak on binlerce vatan evladımızı şehit binlerce gazi verdik ve bundan sonra tek bir vatan evladının burnunun dahi kanamaması için ne gerekiyorsa yapılmalı, teröristlerin ve onların siyasi uzantılarının gözünün yaşına bakılmamadır. Bizler bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da terörün son bulması için her türlü girişime ve gerçekleştirilecek her eyleme destek veriyor, güvenlik güçlerimizin sonuna kadar arkasında olduğumuzu bir kere daha ifade ediyoruz. Ülke içinde teröre karşı birlik ve beraberliğin sağlanması, ülkemizde huzur ortamının korunması açısından son derece önemlidir. Ülkemizdeki terör belasının son bulması; milletimizin birlik ve beraberliği, dostluk ve kardeşliğimizin ilelebet sürdürülmesi için tüm sivil toplum kuruluşlarının, siyasi partilerin, kişi, kurum ve kuruluşların milli hassasiyetlerimiz doğrultusunda ortak hareket etmesi ve güç birliği oluşturması hepimizin arzu ettiği bir durumdur. Bizler; terörün kökünün kazınması ve Anayasamızda ifadesini bulan 'devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünün' pekiştirilmesi için üzerimize düşen her türlü görevi üstlenmeye hazır olduğumuzu bildiriyor, PKK terör örgütü ve onun siyasi uzantısı DEM partisini lanetliyoruz Saldırıda hayatını kaybeden kahraman vatan evlatlarına Yüce Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyoruz" ifadelerini kullandı.

 

 

 

Basın açıklaması Van İl Müftü Yardımcısı Abdullah Temizkan'ın yaptırdığı dua ile son buldu.

 

VAN BÖLGE GAZETESİ: 

Van Şehitler yürüdü açıklama