Van YYÜ öğrencileri: Benzer olayların tekrar yaşanması mümkün

TAKİP ET

Aydın'da ihmaller sonucunda, Zeren Ertaş'ın ölümüyle sonuçlanan asansör kazasının ardından YYÜ öğrencileri, benzer olaylarının yaşanmasının alınmayan tedbirlerden dolayı mümkün olduğunu söyledi.

Aydın’da ihmaller sonucunda, Zeren Ertaş’ın ölümüyle sonuçlanan asansör kazasının ardından öğrenciler yaşadıkları sorunlar ve kaybettikleri arkadaşları için eylemler yapmaya devam ediyor. Öğrencilere ölümle sonuçlanabilecek koşulların sunulması karşılığında öğrenciler güvenli barınma ve daha pek çok soruna karşı talepleri için haykırarak, bunlar etrafında birleşiyorlar. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencileriyle de yaşadıkları benzer sorunları konuştuk.

Ziraat Fakültesinden bir öğrenci, Aydın’dan geldiğini ve burada KYK kız yurdunda kaldığını, yaşanan ihmalsizliğin Aydın’da gerçekleşmiş olmasının kendisini daha da derinden etkilediğini aktararak şunları söyledi: ‘‘Alınmayan tedbirler ve protesto eden öğrencilere yapılan müdahaleleri kınıyorum. Yakın zamanda ülkemizde benzer olayların tekrar yaşanması mümkün.’’

CAN GÜVENLİĞİMİZİN TEHDİT ALTINDA OLMASI KORKUTUCU"

İlahiyat Fakültesi öğrencisi olup KYK erkek yurdunda barınan bir başka öğrenci ise KYK yurdunda 5. yılı olduğunu ve bu süreçte birçok sorun ile karşı karşıya kaldıklarını, fakat yurt yönetiminin, sorunlarını görmezden geldiğini ve şikayetlerin tekrarlanmasına rağmen herhangi bir sonuca varamadıklarını belirtti. İlahiyat Fakültesi öğrencisi, ‘‘Birçok imkansızlığın içerisindeyken, nitelikli yurtlarda barınamazken bir de bu yurtlarda can güvenliğimizin ihmalsizlikler yüzünden tehdit altında olması bizleri korkutuyor. Yetkililer her zamanki gibi işleri ciddiye almayıp kazaya sebebiyet vermişlerdir” ifadelerini kullandı.

YAŞANILAN DİĞER SORUNLAR

KYK kız yurdunda kalan bir başka öğrenci ise ‘‘Bulunduğum KYK yurdunda 4. senem en büyük problemlerden biri sağlıksız KYK yemekleri. Sürekli dışarıdan yemek zorunda kalıyoruz ve bu durum zaten yetersiz kalan burslarımızın daha erken tükenmesine yol açıyor. Yurttaki yemekler kötü ve neredeyse her gün benzer yemekler var. Diğer bir problem ise halihazırda ülke gündemine oturan asansör sorunu. Şu an bulunduğum yurtta odam 6. katta ve asansör kullanılamıyor. Defalarca şikayet etmemize rağmen asansör sorunumuz hâlâ çözülebilmiş değil’’ diyerek yurtlarda yaşanılan sorunlara birkaçını daha ekledi

YETKİLİLER UMURSAMAZ BİR TUTUM SERGİLİYOR"

KYK kız yurdunda kalan bir diğer öğrenci ise KYK yurdunda 2. yılı olduğunu, yaşadıkları her problemde yurt idaresi ile yüz göz olana kadar problemlerinin çözülmediğini söyledi. Çoğu zaman yetkililere ulaşamadıklarını, ulaştıklarında ise yetkililerin tutumlarının umursamaz olduğuna değinen öğrenci, ‘‘Asansörlerimiz sürekli sorunlu. Öğrenciler, sıklıkla asansörde kalma gibi durumlarla karşı karşıya kalıyor” ifadelerini kullandı.

Evrensel.com

Kaza yurt kız YYÜ öğrenci yurdu Van