Van Valisi Vakaları açıkladı

TAKİP ET

Vali Bilmez, Van'da son koronavirüs sayısının neden arttığını açıkladı.. 



Vali Bilmez, Van'da son koronavirüs sayısının neden arttığını açıkladı.. .

 SAĞLIK  28 Nisan 2020 - 00:34

Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, kentteki Korona Hastalığı (Covid-19) nedeniyle tedavi gören ve karantina altına alınan vaka sayısıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye'de salgın nedeniyle artan vaka sayısıyla birlikte hayatını kaybeden ve iyileşen hasta sayısı da her geçen gün artıyor. Türkiye'de en kritik iller arasında kentte Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez koronavirüsle ilgili Van'daki son rakamları açıkladı.

Vali bilmez yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi. İlimizde toplam Covid-19 vaka sayısı 220 civarında, taburcu olan hasta sayımız 127, yoğun bakımda 6 hastamız, entübe 1 hastamız var. 6 hastamız da vefat etmiştir. Allah ölülerimize rahmet, hastalarımıza şifa versin. Hastanede tedavisi devam 70 yakın hastamız mevcut.

Bugüne kadar yaklaşık 34 bin kişi de evde karantinaya alınmıştır dedi.

Van'da vaka sayısının artmasının nedeni, karantina altında olan vatandaşların kurallara uymaması olarak gösteriliyor.

Bazı hastaların çevrenin yanlış bilgilendirmesinden ve yönlendirmesinden kaynaklı tedaviyi reddetmesi Vaka sayısının artmasına neden oluyor.

Devletin bütün kolluk kuvetleri ve sağlık ekipleri ile Vatandaşın sağlığı için mucadele etmesi, vatandaşın da, millet için kendilerini riske eden görevlilere kendi sağlıkları için yardımcı olması bekleniyor.