Van Milletvekili Sinan Çiftyürek' Silahla Tehdit Edildi..

TAKİP ET

HEDEP Van Milletvekili Sinan Çiftyürek, 17 Kasım tarihinde Diyarbakır'da silahlı tehditle karşı karşıya kalmıştır.

Van Taraf Gazetesi - Söz konusu tehditle ilgili TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Çiftyürek, Kürt meselesine yönelik tespit ve önerilerinin derin yapılarda rahatsızlık yarattığını ifade etti.

Bize silah göstermeyin…

Kürt meselesinin demokratik çözümüne yönelik HEDEP grubu olarak yaptıkları tespitlerin ve önerilerin bazı derin yapılarda rahatsızlık yarattığını ifade eden Çiftyürek, kendilerine silah göstermemesini çözüm adresi gösterilmesi gerektiğini belirtti. Mecliste Kürt meselenin çözümü adına çaba harcamaya devam edeceklerini belirten Sinan Çiftyürek, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’a seslenerek Meclis Başkanı olarak bir milletvekiline yapılan bu saldırıya sessiz kalmaması gerektiğini, bu konuda girişimde bulunmasını talep etti. Kolluk ve adli güçlere de seslenen Çiftyürek, Diyarbakır’ın her tarafının kameralarla izlendiğini istenilirse silahlı tehditte bulunan kişinin rahatlıkla bulunabileceğini belirtti.

Cumhuriyet rejimi boyunca bu yöntemlerin denendiğini söyleyen Çiftyürek, bunun Kürt meselesini çözmek bir yana boyutlandırdığını, Kürtleri nefessiz bırakmanın Türkleri de nefessiz bıraktığını, sorunun demokratik çözümü için çaba sarf edilmesi gerektiğini ifade etti.

Van Taraf Gazetesi 

 

 

 

 

 

Sinan Çiftyürek HEDEP Milletvekili Van