Van M Tipi Cezaevi'nde koronavirüs nedeniyle isyan çıktı

TAKİP ET

HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç, Van M Tipi Cezaevi'nde, koronavirüse ilişkin alınmayan önlemlerden dolayı isyan ettiğini duyurdu.

Van Taraf Gazetesi-Van M Tipi Kapalı Cezaevi’nde adli tutuklu bulunan tutuklular bugün AKP tarafından meclise getirilen infaz kanun teklifinin kendileri kapsamadığını belirterek isyan etti.

Adli tutuklu bulanlar kanun teklifinin kendilerini kapsamadığını ve Kovid-19 salgınına karşı cezaevinde gereken önlemler alınmadığını belirterek isyan etti. Kapılara ve pencereye vuran tutuklular, bir koğuşta yangın çıkardı. Cezaevine sevk edilen itfaiyeler kısa sürede yangına müdahale etti. Yaşananlar sırasında kimseye bir şey olmadığı öğrenildi. Olayı duyan tutuklu yakınları ise cezaevinden bilgi almak için cezaevinin önüne geldi.

Konuya dair cezaevi savcısının açıklama yapması bekleniliyor.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Milletvekili Murat Sarısaç da Van M Tipi Cezaevi’ndeki tutukluların koronavirüse ilişkin alınmayan önlemlerden dolayı isyan ettiğini duyurdu.

Twitter hesabından paylaşım yapan Sarısaç, “Van M-tipi cezaevinde, korona virüsü tedirginliğinden ve alınmayan tedbirlerden dolayı isyan çıktığı , bir çok itfaiye ve zırhlı aracın oraya gittiği şuan tutsaklara müdahele ettiği bilgisi alıyoruz. Koronaya karşı en tehlikeli yerler cezaevleridir. #İnfazdaEşitlikYaşatır” ifadelerini kullandı.
Kaynak:Mezopotamya Ajansı