Van'lı İş Kadının Başarısı...

TAKİP ET

Van'ın Erciş ilçesinde dünyaya gelen Bengisu Nihal Atalay, Genç kadın girişimcilere örnek oldu. 7 yıldır İstanbul'da modellik yapan Atabay, son 3 yıldır tesettür modelliği yapıyor.

İlk ve Orta öğretimini Erciş'te tamamladıktan sonra Van'a yerleşen Atalay, Lise'yi bitirdikten sonra istediği bölümü üniversite de bulamadığı için okul hayatını bıraktı.
Ağabeyleri ile İstanbul'a yerleşen Atalay, Kendini yakın his, severek yapabileceğini düşündüğü modelliğe başladı. 22 yaşında ki başarılı genç model Son 3 yıldır tesettür modelliği yapıyor.
Türkiye’de ün yapmış markalarla çalışmadığını, prensip gereği uyuşmadığını söyleyen Atalay, "Kadınların kendi ayaklarının üstünde durmaları beni mutlu ediyor" dedi.
Atalay, "Elbette artık tesettür ün almış durumda, eskiye nazaran şuan popülerlikte ebetteki tesettür de dikkat edilmesi gereken bir kıyafetin tamamen sizinle bütünlüğüdür.
Tercih edilen kumaşın rahatlığı, salaşlığına dikkat edilmesi ayrıca modaya bizler değil modanın kendin olduğunun mutlu etiğin an o sende modadır.
Yazın daha rengarenk salaş kışın ise daha koyu renk ve kürk uyumları ile örnekleyebilirim" diye konuştu. 2020 de birçok programda ve modada yer aldığını söyleyen Atalay, "kendinizi mutlu etiğiniz an kendinize yakın her şey sissizindir.
Kadınlarımızın Kendi ayaklarının üstünde durmalarını daha çok hevesle öngörürüm. Hepsine kucak dolusu sevgi ve saygılarımla benimle bu yolda olanlara sonsuz teşekkürler ve minnettarlık duyarım. Çünkü olduğum şehirde bu meslek yok denecek kadar az hatta ilkleri olabilirim hem zorlayıcı hemde gurur diyebilirim" ifadesini kullandı