Van'ın İpekyolu İlçesinde HEDEP, AK PARTİ DIŞINDA RENKLİ PARTİLERİN ADAYLARIN OLACAĞINI GÖRMEKTEYİZ

TAKİP ET

Van'da bu seçim bir başka olacak, şuraya yazayım. Gazeteci Abdulrahim YEŞİLAĞAÇ; "Gezdim, Konuştum, Gördüm, Analiz yaptık halkın istek ve taleplerini bu güne kadar kimse karşılaşmamış olduğunu nabız yoklayarak öğrendik halktan.

Van Taraf Gazetesi genel yayın yönetmeni Gazeteci Abdulrahim YEŞİLAĞAÇ İpekyolu ilçesinde gezip dolaştık halka sorduk halktan aldığımız sonuç istek taleplerin analizini sizlerle paylaşıyoruz.

Türkiye yeni bir seçime daha hazırlanıyor. 31 Mart seçimlerine sayılı günler kala Van’da renkli bir seçim bekleniyor. AKP, HEDEP, Saadet Partisi, İYİ Parti, CHP ve diğer partiler, parti merkezlerinde çalışmanın startlarına başladı bile. Diğer bütün seçimlerde Van’da iki parti, HDP ve AKP, arasında yarışa CHP de katıldı. Adayların iyi seçilmemesi seçimden hemen sonra ciddi tartışmalara ve sıkışmalara neden oldu. Bunlar seçim öncesi, sonrası muhabbet olarak burada dursun ama asıl sorunumuz HİZMET… Son 15, 20 yıldır Van’da ciddi hizmet sorunumuz var. Az buz değil, tam tamına çeyrek asırdan fazladır bu sorun, Vanlıların kafasını oldukça yordu. Kafasını yorması neyse de yaşamı daralttı ve şehir mi taşra mı belli olmayan ‘hizmetsizlikler’ aldı başını gitti. İşi düşmeyenin, seçim çıkarı olmayanın asla hatırlamadığı Vanlılar, kangren olan sorunlarını çözecek yeni soluklar istiyor. Haksız da değil hani! Proje istiyor, projeyi üretecek, hizmet verecek adaylar istiyor. Bu adayların belirli ideolojik fikre sahipliğine sırtını da dönüyor. 

 

 

Çemberi biraz daraltıp Van’ın İpekyolu ilçesinden söz etmek istiyorum. Çünkü İpekyolu demek Van’ın 13 ilçesi demek. Neden mi? İpekyolu şehrin merkezi ve burada bütün şehrin önemli kurumları yer alıyor. Ancak İpekyolu nefessiz kalmış, diğer bütün ilçelerin merkezi olmasına rağmen hem de. Kanımca bu dönem gerçekten bu şehre hizmet verecek, potansiyeli yüksek ve tecrübeli siyasetçilere ihtiyaç duyuluyor. Hem HEDEP hem de AK Parti bu ihtiyaca kulak kapatmamalıdır. Bu gerçeklik kesinlikle göz ardı edilmemelidir. 

Bu seçimde görüyorum ki çok tecrübeli siyasetçilerin olacağı ve renkli partilerin de İpekyolu ilçesinde aday çıkaracağını ifade ediyorum.

 

 

 

Özellikle İpekyolu, yaklaşık 3 yüz altmış bin nüfus ve 2 yüz  otuz bin seçmen kitlesiyle Türkiye’de 40 ilden büyük. Sahadan bildiren bir gazeteci olarak sık sık sokağın sesini dinliyor ve haberlerime konu ediyorum. İpekyolu’nda yaşayan her bir seçmenin talebi net. Yazımın başında da belirttiğim gibi HİZMET Vanlılar için birinci beklenti. İpekyolu kalabalık ve büyük bir kasabaya dönüştü. Sosyal, Ekonomik ve kültürel olarak büyük sıkıntıların olduğu ilçe.İmarından tutunda da sokak düzenine kadar. Bu kadar da olmaz dedirten meseleleri bir sonraki yazıya bırakıyorum.

Aday adayları ve Adaylarla ilgili bir yazı dizisi sizlerle paylaşacağım.

Van Taraf Gazetesi 

Abdulrahim YEŞİLAĞAÇ Van Taraf Gazetesi İpekyolu ilçesi Van seçim halk