VAN'IN ÇALDIRAN İLÇESİNDE SULAR DURULMUYOR...

TAKİP ET

Van'ın Çaldıran ilçesinde neler oluyor...

VAN TARAF GAZETESİ-Van'ın Çaldıran ilçesine bağlı Kışla mahalle Muhtarı Halis Eryıldırım büyük iddalarda bulundu. Muhtar Eryıldırımın iddaraları üzerine bizi arayan Muhtar Halis Eryıldırım Gazetemize açıklamalrda bulundu. Eryıldırımın iddaları şöyle...

Van Taraf Gazetesi www.vantarafgazetesi.net’e bir açıklama yapan Van’ın Çaldıran ilçesine bağlı Kışla Mahalle Muhtarı Halis Eryıldırım’ın iddiasıdır, iddialarıdır.  

 

Ben Halis Eryıldırım Kışla mahalle muhtarıyım 2014 yerel seçimlerde mahalle muhtarı olarak seçildim. O gün bu gündür mahalleme hizmet getiriyorum taki geçen gün hacı amcalarla mahalle sakinleriyle beraber kanalizasyon sorunları için kaymakam beye gittik. 

Randevu istedik, randevu verdiler derdimizi anlattık. Kaymakam bey’e biz kanalizasyon mağduruyuz, ne yapacağız sizi 2019 programına aldık nedense mahallenin yarısı yapılmış yarısı kalmış.

Kışla Mahalle Muhtarı Halis Eryıldırım’ın iddiasıdır… Biz mağduruz. İddiasında bulundu.

 

İnsanlar mağdur biz ne yapabiliriz Kaymakam bana dedi ki muhtar biz bu sene programa almıyoruz gidin derdinizi kime anlatıyorsanız kime şikâyet ediyorsanız edin, ben de olayı üst makama götürdüm.

CİMER - T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi izah ettim de Kaymakam bey sizi cimere şikâyet edeceğim bilginiz olsun. Çünkü mağduriyet var benim mahallemde, cimer’e şikâyetimi yaptım.  Mahallemizin ileri gelen amcalarıyla beraber tekrar makamına gittik. Hacı Emin Bilici diye bir amcamızla biz tekrar gittik.  

 

Kışla Mahalle Muhtarı Halis Eryıldırım’ın iddiasıdır… Kanalizasyonumuz yok. İddiasında bulundu.

 

Amcamızla gitmeden önce amca dedim kaymakam bey bizi dinlemez dedim, bu günlerde kaymakam kimseyi dinlemiyor.  İsterseniz gitmeyelim çünkü bizi programa almış program olup olmayacağı belli değil.  Hacı Emin Bilici amcamız yok gidelim dedi,  sıkıntı yok ben dedi konuşurum iyi amca buyur gidelim.  İçeri girdik,  amca tabi anlattı ben falanken biz mağduruz dedi amca ben ne yapayım dedi amca dedi kaymakam bey kanalizasyonumuz yok kiracılarım girmiyor dedi orda 20 30 yakın bina var dedi o binalar ben tek değil oradaki insanlarda mağdur dedi.

 

Kışla Mahalle Muhtarı Halis Eryıldırım’ın iddiasıdır… Kaymakam Ulan oğlum dedi bana. İddiasında bulundu.

 

 

 Dedim aynı zamanda 200 hanemde yeni kurulan mahallemde var kaymakam bey yani 300 e yakın hanem şu an perişan dedi yok amca tabi anlatınca ben tabi araya girdim dedim.  Efendim doğrudur şimdi siz kilit taşı yapıyorsunuz alt yapı yok üst yapı yapıyorsunuz bence alt yapının bir anlamı yok. Kaymakam ulan oğlum dedi sen çok nankör bir insansın dedi,  efendim dedim,  ben neden nankörüm dedim.  Bunları hak etmiyorum hacı kalktı devreye girdi tabi ben sustum makamına saygısızlık etmedim orda ben sustum hacı amca devreye girdi.  Hacı amca dedi ki kaymakam bey ben 90 yaşında bir hacıyım dedi,  sen dedi hakaret ediyorsun sen neden adama ulan oğlum kelimesini kullanıyorsun dedi.  Ben mağdurum derdimi anlatıyorum sen dedi aşiret çocuğusun dedi bize yardımcı ol hacı elini tutmaya çalıştı adamın elini şu şekil çekti. 

 

Kışla Mahalle Muhtarı Halis Eryıldırım’ın iddiasıdır… Kaymakam Hacı amcayı rencide etti. İddiasında bulundu.

 

 

Kaymakam Hacı ben ne yaptığımı biliyorum sen otur yerine hacı dedi ben bir şey demedim orada hacı amcanın büyük oğlu vardı.

 

Kışla Mahalle Muhtarı Halis Eryıldırım’ın iddiasıdır… Orhan Abimiz devreye girdi susun dedi Yoksa Kaymakam bey bizi içeri atar dedi… İddiasında bulundu.

 

Orhan ağabey devreye girdi dedi hacı bir şey yapma kayyum dur bizi içeri atar dedi. Biz dedi eski şeylere devam edeceğiz 40 yıldır siz ordasınız nasıl geçiniyorsanız öyle devam edin.  İyi dedik o şekilde olsun biz çıktık geldik.

 

Kışla Mahalle Muhtarı Halis Eryıldırım’ın iddiasıdır… Kaymakam beye sorunlarımız için gittik. İddiasında bulundu.

 

Üst makama ben şikâyetimi yaptım bu kanalizasyon için cimere yaptım dedim ki mahallemin şuanda kanalizasyonu yok yıllardır kaymakamın yanına gidiyoruz bundan önceki belediye HDP idi yapmadı, olur kayyumda geldi oda yapmıyor bunları dile getirdim.

 

Kışla Mahalle Muhtarı Halis Eryıldırım’ın iddiasıdır… İki çocuğumla Kaymakam beyin makamına gittim. İddiasında bulundu.

 

 

 Kayyum yarısını yapmış yarısı da duruyor cimer sonucu geldikten sonra burada kilit taşı yapılıyor ama ben oradaki çalışanlarla tartıştım.  Arkadaşlar burada alt yapı yok, oradan bana telefon açıp dediler ki kaymakam bey seni çağırıyor.  Mühendisi aradı beni gittim tabi, o esnada çalışıyorum iki çocukla beraber benim iki çocuğum var.  İkisinin elini tutarak kaymakama gittim, belediyede beni bekliyor gittim kaymakam bey beni çağırmış dedim.

 

Kışla Mahalle Muhtarı Halis Eryıldırım’ın iddiasıdır… Kaymakam bey Mahalle sorunlarımızı çözmek amaçlı söz verdi ama yapmadı. İddiasında bulundu.

 

 İçeri girdim baktım kaymakam bey oturuyor elinde bir kâğıt okuyor bu nedir dedi, ben dedim efendim cimere siz mi yazdınız ben yazdım dedim kanalizasyonunuz yok mu dedi dedim yok efendim. Eğer kanalizasyonumuz varsa ben bu insanları her gün buraya neden getireyim her hafta benim mahallemin sorunu kanalizasyon siz geldiniz benim mahalleme taziye evine söz verdiniz.  Ben bu sene bitireceğim dediniz çoğu Mahalle sakini zaten taziye evine gelmişti söz verdi ben yapacağım dedi.

 

Kışla Mahalle Muhtarı Halis Eryıldırım’ın iddiasıdır…

Kaymakam bey Hakaret etti. İddiasında bulundu.

 

 İyi dedim yapacaksanız ben odanıza geldim,  Bana bizzat hakaret ettiniz gidin nereye şikayet ediyorsanız edin dediniz,

Üst makama bildirdim diye bu suç mudur, ben bunları sizden istedim suç mudur?

 

Kışla Mahalle Muhtarı Halis Eryıldırım’ın iddiasıdır… Kaymakam bey beni Tehdit etti, seni içeri atarım dedi. İddiasında bulundu.

 

 Kaymakam bey tabi suç dedi, ben sana göstereceğim dedi.  Seni vallahi içeri atarım hem mührünü alırım seni perişan ederim dedi. 

 

Kaymakam bey beni tehdit etti sen kimin oyunuyla geldin ben biliyorum dedi.  

 

Kışla Mahalle Muhtarı Halis Eryıldırım’ın iddiasıdır… Kaymakam sen birilerinin oyununa geldi dedi. İddiasında bulundu.

 

Kaymakam bey ben kimsenin oyununa gelmiyorum,  ben mahalle muhtarıyım bana oy vermişler ben mecburum bunu ben size söylemişsem neden zorunuza gidiyor.

 

Kışla Mahalle Muhtarı Halis Eryıldırım’ın iddiasıdır… Kaymakam bey polisleri çağırdı. İddiasında bulundu.

 

 

 Kaymakam bey düğmeye bastı iki polis başımda bekliyor efendim dedim,  ben sorgu odasında mıyım kaymakam odasın damı belli değil.

Kaymakam bey  Hayır dedi ben ne desem onu yapacaksın dedi.

 

Kışla Mahalle Muhtarı Halis Eryıldırım’ın iddiasıdır… Ben kaymakama yanlış bir şey demedi. İddiasında bulundu.

 

 

 Kaymakam bey dedim size bir hakaretim olmadı kimseye zülüm etmemişim ben makamınıza saygısızlık etmemişim siz neden bunları diyorsunuz dedim.

 

Kışla Mahalle Muhtarı Halis Eryıldırım’ın iddiasıdır… Kaymakam zorla ifademi değiştirdi ve muhtarlık mühürü’mü zorla aldırttı. İddiasında bulundu.

 

Kaymakam bey ben ne diyorsam onu yazacaksınız,  bizzat bana yazı yazdırdı.

 Benim mühürüm yanımda değildi, evdeydi.  Kaymakam bey dedi ki istek dışı bana karalama ekibini koy işin içine ben karalama ekibini tanımıyorum karalama ekibi yapacaksın ve benim mühürüm evde polis özel harekâtçının Passat arabasıyla gidin muhtarın evinde mühürü alın gelin dedi.

 

Kışla Mahalle Muhtarı Halis Eryıldırım’ın iddiasıdır… Kamera görüntüleri mevcut. İddiasında bulundu.

  Özel harekâtçı ve çocuklarla eve gittik kamera kayıtları halen duruyor okulun kamera görüntüleri bende var gidin alın getirin dedi.

 

Kışla Mahalle Muhtarı Halis Eryıldırım’ın iddiasıdır… Mesai dışında mühür’üm alındı. İddiasında bulundu.

 

Mesai dışında sen benim mührümü alamazsın dedim, sen savcı değilsin beni sorguluyorsun yani cimerin yasal ve kanun içinde olmasaydı,  ben kendim şikâyet etmezdim. 

 

Kışla Mahalle Muhtarı Halis Eryıldırım’ın iddiasıdır… Cimer halkın sorunlarını algılamak için vardır dedim. İddiasında bulundu.

 

Devlet cimeri neden koymuş bir vatandaşın muhtarın zulme uğrayanın hakkıdır, ben hakkımı aradım ben mahallem için hakkımı aramışsam bu hakaret ise,  savcı beye de söyledim beni atın içeri.

 

Kışla Mahalle Muhtarı Halis Eryıldırım’ın iddiasıdır… Bir kez daha mahalle sorunları için gitti. İddiasında bulundu.

 

Bir daha kanalizasyon için gittim benimle görüşmedi.  

Kanalizasyon lafını duymak istemiyorum,  bu vatandaş her gün geliyor beni gördüğü yerde mahalle muhtarımız kanalizasyonum yok bu adam haklıdır,  bu Halk bana oy vermişse ben bunun hakkını aramayayım mı ben gidip bunu dile getirmişsem bu suç mudur?

 

Kışla Mahalle Muhtarı Halis Eryıldırım’ın iddiasıdır… Benim tek suçum halka hizmet. İddiasında bulundu.

 

 Ben yolsuzluk yapmadım ben ihale istemedim kanaat önderleri burada böyle bir şey yapmışsam yinede söylesinler.

 

Kışla Mahalle Muhtarı Halis Eryıldırım’ın iddiasıdır… Tekrar olayı yargıya taşıdım. İddiasında bulundu.

 

 Ben kaymakamdan davacı oldum makam odasında beni tehdit etti.

 Cumhuriyet başsavcılığına dilekçemi verdim avukatımı tuttum devam etsin nereye kadar giderse gitsin ben davacıydım dedim.

 

Kışla Mahalle Muhtarı Halis Eryıldırım’ın iddiasıdır… N. A adlı dr. İle kaymakam beye gittik. İddiasında bulundu

 

Araştırma hastane doktoru N.A. arabası ile geldi dedi.  Muhtar sen bizim kaymakamdan davacı olmuşsun evet dedi.

Haberimiz var dedi Allah kabul etmesin, hakaret etmiş  zülüm etmiş ben ne yapayım dedim.

Sizde kanaat önderisiniz ben kötü bir şey yaptım mı  dedi valla yapmamışsın hizmet senin hakkındır dedi. 

N.A  davandan vazgeçeceksin,  dedim valla ben davacıyım N. A dedi sen beni dinlemiyormusun.  Dedim madem kapıma kadar gelmişsin neden seni dinlemeyeyim dedi madem öyle diyorsunuz davamdan vazgeçtim.

N.A bana sizi kaymakam ile barıştıracağız bu gelmeyen hizmeti de ben getireceğim, dedi.

 

Allah senden razı olsun madem kanalizasyonu getiriyorsan Allah razı olsun dedim.

N.A şunu dedi,  kaymakam bey seni davet etmiş gittim beni makamında bekliyordu.

A.A kaymakama muhtarı getirdim muhtar burada muhtar davasından vazgeçmiş dedi siz ne dediyseniz muhtar onu yapmış dedi. 

Kışla Mahalle Muhtarı Halis Eryıldırım’ın iddiasıdır… Kanaat önderleri araya girdi.

Davamdan vaz geçtim. İddiasında bulundu

 

Kaymakam bey ben davacı olacaktım kanaat önderleri araya girince ben davacı olmak istemedim ne hakaret etmişseniz bir şey olmaz siz mülke amirimizsiniz çıktım geldim aradan kaç gün geçti soruşturma izni vermiş ama karşılıklı davamdan vazgeçecektik.

 Sen beni kandırdın o zaman neden beni kandırdın senden bir şey istemedim tekrar savcı beyin yanına gittim beni davamdan vazgeçirtirler.  bu sefer Kaymakam davacı olmuş savcı ben bir gerekçe görmüyorum tekrar kaymakam beye gittim.  Neden böyle yaptın sende git ne yapıyorsan yap dedi kaymakam bey beni kandırdınız, bu şekilde benim olayım da budur. Savcı beye gitti sordum bu durum nedir diye, Savcı bey dedi ki,  bana soruşturma izni vermiş ama delilin yok bu olayın hem hâkimi hem savcısı olmuş Kaymakam bey hem soruşturma izni vermiş. iddalarında bulundu. Daha sonra Gazetemiz Çaldıran Mülkü amiri olana Kaymakam beye giderek bu tür iddaları sordu. Kaymakam bey ise bü tür iddalara cevap veremem Sayın Valimizde izin almamız gerektiğini belitti. Ardından Gazetemiz ilçeden ayrıldı. 

Van’ın Çaldıran ilçesine bağlı Kışla Mahalle Muhtarı Halis Eryıldırım’ın bize verdiği belgeler...





MUHTAR HALİS ERYILDIRIM; HALK TEKRAR MUHTARLIK GÖREVİME DÖNMEM İÇİN MAHALLEMİZDE İMZA KAMPANYASI BAŞLATMIŞTIR DEDİ.









VAN TARAF GAZETESİ HABER MERKEZİ