Van Hüsrevpaşa İlköğretim ve Ortaokulu Çanakkale Şehitleri anma programı düzenledi.

TAKİP ET

Van'ın İpekyolu İçesine bağlı , Hüsrevpaşa İlköğretim ve Ortaokulu 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104. yıldönümü nedeniylebir program düzenledi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104. yıldönümü yapıldı. Programa Veliler, Öğretmenler, ve öğrenciler kaltıldı. 



Hüsrevpaşa İlköğretim ve Ortaokulu öğretmenleri ve öğrencilerden uluşan karma bir gurup çok anlamlı ve içeriği geniş anma programı düzenlediler. Program saygı duruşu ve İstiklalmarşı ile başladı.



Daha sonra, Hüsrevpaşa İlköğretim ve Ortaokulu Müdürü Burhan Kırıcı; Bu günün anlam ve önemini bir kaç cümle ile öğrencilere şöyle anllatı, tarihçesini. Kırıcı; Dünya tarihinde önemli bir dönüm noktası olan 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin, vatan topraklarını savunmak ve korumak için canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen şehitlerin anılması bakımından önemli ve anlamlı bir gün olduğunu söyleyen Burhan Kırıcı; Çanakkale Savaşı’nın; demir ve çeliğin, insan gücünü ve cesaretini yenemeyeceğini ve vatan sevgisini öldüremeyeceğini, yıldıramayacağını bütün dünyaya kanıtlandığı gün olduğunu söyledi.



Ardından öğrencilerin düzenlemiş oldukları slayt, şiir ve çeşitli etkinlikler yapıldı. son olarak tarihe bir not düşmek isteyen öğretmenler ve öğrenciler hatıra bir fotoğrafla program sona erdi.