Van'da sahte diplomayla 12 yıl boyunca çalışan 'sağlıkçı' tutuklandı

TAKİP ET

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde sahte diploma ile 12 yıldır sağlık görevlisi olarak çalıştığı ortaya çıkan Ahmet İpin'in işine son verilmesinin ardından tutuklandığı belirtildi. Ahmet İpin'in özel bir sağlık kabini de işlettiği iddia edildi.

Van’da Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde (YYÜ) Dursun Odabaş Tıp Merkezi’nde sahte diplomayla 12 yıl boyunca sağlık görevlisi olarak çalışan Ahmet İpin, diplomasının sahte olduğunun ortaya çıkmasının ardından tutuklandı.

 

Gazete Duvar’dan Kadir Cesur’un haberine göre, 10 gün önce tutuklanan İpin hakkında mahkeme heyeti, çalıştığı üniversitenin rektörlüğünden diplomasının incelenmesi yönünde talepte bulundu. Üniversite yönetiminin yaptığı araştırma sonucu diplomanın sahte olduğu ortaya çıktı.

 

 

12 yıldır hastanede çalışan ve üniversite yönetimi tarafından hakkında soruşturma açılan Ahmet İpin hakkında konuşan ismini vermek istemeyen bir üniversite yetkilisi, yaşananları doğrulayarak “Ağır Ceza Mahkemesi’nden üniversitemize evrakın ulaşmasının ardından diplomasının sahte olduğu anlaşılmış ve yapılan soruşturma sonucunda işine son verilmiştir” ifadelerini kullandı.

 

Sahte diploma ile çalıştığı ortaya çıkan İpin’in, hastanenin kan merkezinde kan almakla görevli olduğu, daha öncede de aynı hastanenin endoskopi bölümünde çalıştığı öğrenildi.

 

İpin’in aynı zamanda özel bir sağlık kabini (pansuman, serum gibi sağlık hizmetlerinin verildiği yerler) işlettiği de iddia edildi.

 

Ahmet İpin’in sosyal medya hesabında yer alan biyografi bölümüne, ‘Atatürk Üniversitesi’nde Sağlık Kurumları Yüksek Lisans okudu’ ve ‘Anadolu Üniversitesi’nde Hasta ve Yaşlı Bakım Teknisyenliği okudu’ diye yazdığı görüldü.

Gazete Duvar 

Doktor sahte sağlık Yüzüncü Yıl Üniversitesi Van