Van'da hayvanların hakları korunacak!

TAKİP ET

Van'da, yerel yönetimler ve hayvan hakları dernekleri işbirliği ile sokak hayvanlarına yönelik koruma çalışmaları başlatıldı.

VanTarafGazetesi-Bu kapsamda, Van Büyükşehir Belediyesi, İpekyolu Belediyesi ve Hayvan Haklarını Koruma Derneği tarafından, Sıhke Gölü civarında bulunan hayvan barınağı çevresinde sokak hayvanlarını besleme ve bakım etkinliği düzenlendi.



Etkinliğe, İpekyolu Belediye Eş Başkanı Azim Yacan, Van Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ve Hayvan Haklarını Koruma Derneği aktivistleri katıldı.



Hayvan barınağının fiziki ve çevre şartlarını inceleyen Eş Başkan Yacan, burada yaptığı açıklamada, barınağı yeniden düzenleyerek sokak hayvanlarının daha iyi bir ortamda tedavi, bakım ve beslenmelerinin sağlanacağını söyledi.



Sokak hayvanlarına ilişkin hassas olduklarını belirten Yacan, sokakta bizimle beraber yaşayan hayvanların haklarını korumak için belediye olarak ne gerekiyorsa yapacaklarını ifade etti.



Sıhke Gölü çevresindeki kirliliğe de dikkat çeken Yacan, gerekli araştırmaların ardından Van Büyükşehir Belediyesi ile koordinasyon içinde buradaki sorunları çözecekleri sözünü verdi.



Etkinlik çerçevesinde hayvanların beslenme ve sağlık bakımları yapıldıktan sonra aşılama gerçekleştirildi. Sağlık durum kötü olan hayvanlar ise, tedavi için Van Büyükşehir Belediyesi Rehabilitasyon Merkezi’ne gönderildi.