VAN'DA DİKKAT ÇEKEN ADAY ADAYI

TAKİP ET

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nde de (DEM Parti) yerel seçim hazırlıkları hızlandı

Van Haberleri - DEM Parti Van İli İpekyolu İlçesi için aday adaylığı için başvurusunu yapan Bahattin Zengin, profili ile dikkat çekiyor. 

 

Van Yüzüncüyıl Üniversitesi İşletme Mezunu olan Bahattin Zengin, Partinin çekirdeğinden geliyor. 

 

Demokratik Bölgeler Partisi, İpekyolu İlçe saymanı olarak 2015’te görev yapan Zengin, yerel komisyon sözcülüğü görevininin yanısıra bu güne kadar yapılan bütün yerel ve genel seçim çalışmalarından da görev aldı. 

 

Van doğumlu olan ve herkes tarafından iyi tanınan Zengin, bir çok toplum yarına görev yapan STK’da yöneticilikte yaptı. 

2023 genel seçimlerinde HDP (Yeşil Sol Parti ) Van milletvekili aday adayı ollarak başvuru yapan Bahattin Zengin, şimdi de doğup büyüdüğü İpekyolu İlçesine hizmet etmek için kolları sıvadı.

İpekyolu İlçesinin çok önemli bir güzergah üzerinde olduğunu belirten Bahattin Zengin: “ Dünyanının en ünlü ticaret yolunun yine dünyanın en güzel şehri olan Van şehrinde İpekyolu güzergahındayız. Bu yol sadece tüccarların değil aynı zamanda, doğudan batıya ve batıdan doğuya bilgelerin, fikirlerin, dinlerin ve kültürlerin de yolu olmuştur.

Şimdi tarihi öneme sahip şirin ilçemiz İpekyolunu olması gereken noktaya taşımak yine eskisi gibi ticaret merkezi haline getirmek, zengin kültürümüzü batıya taşımak için halkımız ile ele ele gönül gönüle verip çalışmaktır. Bu neden ile çocukluğumdan beri görev aldığım DEM Partiden aday adayı oldum”dedi.

DEM aday adayı Bahattin Zengin Van Van haberleri Van Taraf Gazetesi