Van'da 335 Milyonluk vurgunun perde arkası

TAKİP ET

Van'da 335 Milyonluk Vurgun olayında inanılmaz gelişmeler gün yüzüne çıkmaya başladı.

Van’da 335 Milyonluk vurgunun perde arkasımask

Büyütmek için resme tıklayın

 

Van’da yaşanan 335 Milyonluk vurgunun mağdurlardan O. G. ve N. T.'nin anlattıkları dosyanın çok daha derinleşmesine katkı sunacak gibi.

 

Van'da ki mağdurlardan N.T’nin anlatılarına göre; yaklaşık 70 esnaf üzerinden 335 Milyon TL civarında olduğu söylenen bu rakamın çok daha fazla artabileceğini belirtti. Bizim şimdilik bildiğimiz 335 Milyon. 

 

Mağdurlardan N.T.’nin iddiasına göre; “Daha önceleri farklı ticaretler yapan S.D. bir süre önce G. inşaatın sahiplerinden O.G. ile tanışarak, inşaat demiri ve çimento ticaretini de yapmaya başladı. Onlarca esnaftan inşaat demiri ve çimento parası almaya başladılar. Bizlerde elimizde avucumuzda ne varsa bir kısmını peşin bir kısmını da takas yöntemiyle inşaat demiri ve çimentoya yatırdık.

 

500 BİN TL VEREREK 15 MİLYON KREDİ ÇIKARDI

Esnafları mağdur eden S.D. büyük bir ağ kurarak iyi niyetli esnafı ağına almayı başardı. Devlet kurumlarında görev alan bazı yetkili kişiler ve sicili kabarık bazı kişilerin de bu ağı yönetenler içerisinde yer aldığını öğrendik. Akıl almaz oyunlar. Bazı mağdur esnafın dediği gibi durum anlatıldığından çok daha vahim” şeklinde iddialarda bulunan mağdurlardan N.T. iddiaların devamında ise çok ilginç olaylara değinerek; “Van’da bir banka 3 aylık firmaya 15 milyon kredi belirli bir meblağ karşılığında veriyor. Bu firmada O.G’nin firmasıdır. Kredi D.G. adına çıkartılıyor. Krediyi kullanan kişi ise S.D. aynı zamanda devletin önemli bir kurumunda çalışan birisine de 2 adet daire hediye ediliyor. Olayın içinde olan ve S.D.'nin ortağı olan O.G.'nin iddiasına göre; "S.D. kardeşimin adına şirket açtırdı. Bilerek planlayarak o kadar mal varlığı ve şirketleri olduğu halde. Kardeşimin üstüne kredi çektirdi. Üç aylık bir firmaya normalde kredi çıkmaz. Herkeste bunu bilir. S.D. banka yetkilisine 500 Bin TL vererek 15 milyon kredi çıkardı. Şimdi benim kardeşimin adına icra geldi" iddiasında bulunarak olayın çok vahim olduğunu söyledi. 

Mağdur esnaflardan N.T ise "Bunların hepsinin elbet bir bedeli vardır. Yani bazı işlerin karşılığında bunlar veriliyor. Artık rüşvetin adını hediye yapmışlar. Bunların hepsini savcılıkta günü geldiğinde bir bir anlatacağız. Bazı alacaklı esnafları da bekar evlerinde ağırlayarak, neler yaptıklarını çok iyi biliyoruz. Anlatılacak gibi değil. Bu anlamda Cumhuriyet Başsavcısının olaya el atması halinde gerisi çorap söküğü gibi gelir” diyen mağdur esnaflardan N.T. hiç kimsenin adaletten güçlü ve hiç kimsenin adaletten kaçamayacağını belirtti.

 

Not: Vurgun dosyası ile ilgili gelişmeler geldikçe konuyu gündeme getirmeye çalışacağız.Vanhavadis 

Van vurgun iddialar mağdur Esnaf milyon