VAN'DA 16 İŞADAMI TEK GÖNÜLLÜ OLUP ORTAK TEKSTİL FABRİKASI KURDU

TAKİP ET

Van'da 2013 yılında kurulan Tekstil Kent tam doluluk oranına kavuşurken Van tekstili her geçen gün büyüyor..

Van’da 2013 yılında kurulan Tekstil Kent tam doluluk oranına kavuşurken Van tekstili her geçen gün büyüyor..

Türkiye’nin değişik illerinde bulunan Vanlı iş adamı16 kişi bir araya gelerek ‘Dostluk Grubu’ adı altında bir grup kurdular. Her biri ayrı sektörlerde faaliyet yürüten 16 iş adamı Van’da Bölgeye, ülkeye istihdam ve ihracatta önemli katkısı olacak, 7 milyon TL. yatırımla kurulan  4 bin m2 kapalı alanda, teknolojik makinelerle, günlük 3 bin adet üretim kapasitesiyle, 500 kişilik istihdam kapasitesine sahip tekstil fabrikasının açılışı gerçekleştirildi.

Açılışı gerçekleştirilen tekstil fabrika çalışanların yüzde 80’i kadın.  Daha önce hiç tecrübeleri olmayan işçileri, 100 kişilik gruplar halinde ve 3 aylık eğitimden sonra, ustalaşıp ardından diğer grup eğitime alınıyor.

Dostluk Grubu ve Tekstil Fabrikasının Yöneticilerinden Abdülnasır Çetin, Dostluk Grubu, diğer illerde iş yapan, Vanlı  birbirlerinin dostu, arkadaş işadamları ,bir araya gelerek Van için faydalı olabilmek için bir yatırım ve ilk fabrikalarını kurduklarını söyleyerek, “Bu fabrika Dostluk Grubun ilk yatırımıdır. İnşallah bundan sonra daha iyi şeyler yapılacağına inanıyorum. Bugün burada 4 bin m2 alan üzerinde, ve 75 çalışanı ancak ilerde 500 çalışanla günde 3 bin gömlek imalatı yapılacağı bir fabrika açılışını gerçekleştiriyoruz. Bizim için çok önemlidir.  Bu grup Van için kurdukları bu fabrika bizi çok memnun etmektedir. İlk etapta üretimimiz belli markalara olacaktır. Van konumu bakımında önemli bir yerdedir. İran, Irak, Azerbeycan gibi ülkelere komşu. Buralarda çalışmayı düşünüyoruz. Grubumuz ileride inşallah Van için daha güzel işler yapacaktır. İki aydır başladık ve beklediğimiz aldık elemanlar çok istekli öğrenip yapıyorlar.”dedi.

Çalışanlar da memnun olduklarını çoğunluğu kadın olan fabrikada hem işi öğrendiklerini hem de güzel iş olduğunu söylediler.

Dostluk Grubu kurucularından Emel Elik Bezaroğlu, kendilerinin Turizm sektöründe  olduklarını ancak Van’a faydalı olmak ve Van’dan göç edenlerin tekrar memleketlerine dönmelerini sağlayacak işyerleri ve fabrikaların kurulmasına inandıklarından böyle bir girişimde bulunduklarını ifade etti Bezaroğlu fabrikayı ilk etapta ticaret ve kar marjı gütmeden yalnızca Van halkına ve gençlere istihdam sağlamak amacıyla kurduklarını söyledi. Bu yüzden de krize aldırış etmeden 500 kişinin çalışacağı bir fabrika açılışını gerçekleştirmenin gururunu taşıdıklarını, ileride kara geçtiklerinde Farklı yatırımlar yapacaklarını sözlerine ekledi.

Kendi sektörlerinde başarılı 15 iş insanının girişimiyle gerçekleşen ’’Dostluk Grubu’’ bünyesindeki yatırımın, kurucu ortakları; Hayrettin Gümüşkaya, Mehmet Avcı, Emel Elik Bezaroğlu, Aydın Altun, Evrim Rızvanoğlu, İshak Sevimli, Sinan Sevimli, Sevgi Başıbüyük, Tevfik Halitoğulları, Adnan Bayram, Adnan Aydın, Ceren Alpay, Abdulnasır Çetin, Serdar Kartal ve Coşkun Aslanparçası’dır.