VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÖZGÖKÇE İSTİFA ETTİ

TAKİP ET

31 Mart Yerel Seçimi'ne, AK Parti'den 3, CHP'den 5, HDP'den 8, İYİ Parti'den 2 ve bağımsız olarak da 1 milletvekili, belediye başkanı olmak için katıldı.

VanTarafGazetesi- 31 Mart Yerel Seçimi'ne, AK Parti'den 3, CHP'den 5, HDP'den 8, İYİ Parti'den 2 ve bağımsız olarak da 1 milletvekili, belediye başkanı olmak için katıldı. 19 Milletvekilinin yarıştığı 2019 Yerel seçimlerinde kazanan 5 Milletvekili istifa dilekçelerini TBMM genel kuruluna sunarak istifa etti.

Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Bedia Özgökçe Ertan TBMM Genel Kurul'a sunduğu tercih dilekçesinde, milletvekilliğinden istifa ettiğini belirtti.

Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçilen HDP’li Bedia Özgökçe Ertan, TBMM Genel Kurulu’na sunduğu tercih dilekçesinde, milletvekilliğinden istifa ettiğini kaydetti. Özgökçe’ın dilekçesinin Genel Kurul’da okunmasının ardından vekilliği düştü.

HDP'Lİ 3 VEKİL BELEDİYE BAŞKANI

HDP'den ise Diyarbakır Milletvekili Adnan Selçuk Mızraklı Diyarbakır'dan, Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan Van'dan, Kars Milletvekili Ayhan Bilgen Kars'tan belediye başkanı seçildi.

HDP’DEN 3 CHP’DEN 2 VEKİL BAŞKAN SEÇİLDİ

CHP'den 2 ve HDP'den 3 milletvekili, belediye başkanlıklarını kazandı. Kazanan vekiller TBMM Genel Kurulu’na sundukları tercih dilekçesinde, milletvekilliğinden istifa ettiklerini belirterek Belediye Başkanlığı görevlerini devr aldı. (Kaynak:vaneskspres)